1. 1.
    +8
    zamanının taşşaklı ve sarı kafalı ırkı. Avrupanın bize göre en yukarı kısımlarından başlayıp aşağılara doğru esip gürlemişlerdir yıllarca. Rusların da ingilizlerin de ne bileyim işte italyanından acemine her birinin dıbına koymuşlardır zamanında.

    Filmlerde de görürüz ki sağlam içen bir ırktır. Bu kadar düzenli içici olmalarının arkasında ise çok eski bir hikaye yatmaktadır.

    Listen my son;

    Bir rivayete göre vikinglerin tanrısı thorun sevgilisi mor, bir takım kötü niyetli kişilerce kaçırılır. iffetine el ve bilimum başka şeyler uzatılır. Bununla da yetinilmeyip thor ile her görüldüğü yerde dalga geçilir. avrupanın herhengi bir yerinde onu gören esnafın "brezellerim tuzluu, yemeyen boynuzluuu" diye arkasından seslenmeleri sonunda thorun canına tak eder.

    Nihayetinde thor, iskandinavları arkasında katarak ve kafalarına kendi elleriyle yaptığı boynuzlu miğferleri de geçirerek bütün avrupaya "boynuzumu takarım, dıbınıza koyarım" naralarıyla uzuuun ve çileli yıllar yaşatmıştır. Tabi ki boynuzlu miğfer olayı iskandinavlara ilk başta ters gelmiş hatta "ulan düdüklenen senin hatun, biz niye boynuz takıyoruz " şeklinde yakınmalar baş göstermiştir. Fakat uyanık thor hem tanrı olmanın malum avantajlarından faydalanmış (korkutma, ananızı giberim cehennemde yakarım tehdidi... vb) hemi de tüm iskandinavlara bol bol carlsberg içirmiş ve sonunda hepimiz boynuzluyuz felsefesini kabul ettirmiştir. e boynuz kardeşliği sağlanınca ve o kadar da içince vikingler avrupanın ağzına sıçmışlardır.

    Günümüzde kuzey avrupaya yolunuz düşerse, şehirlerin meydanlarında elinde carlsberg kutusu ile dolaşan sarı kafalı gençlere dikkatlice bakınız. Kafalarının iki yanındaki boynuz izleri hala görülebilmektedir. ve hala hüzünlü bir şekilde içmektedirler.

    özet : ccc carlsberg ccc
    ···
   tümünü göster