/i/İnanç

İnanç
  1. 76.
    -2
    Beyler kısaca şeriat islam dır. Ülkebu kurallara göre yönetilirse işlenen suçlarda büyük azalma görülür. Mesela Şeriatta hırsızlık yapanın eli kesilir. Bu kural kimin hoşuna gitmezse o kişi ya hırsızdır yada hırsızlığa yakındır. Düşünsenize Türkiye'de hırsızlık yapanın eli kesilse hırsız mı kalır?
    ···
    1. 1.
      0
      evet yine devam eder hırsızlık.. Daha kötüsü ne biliyomusun. Önceden hırsız olup tövbe eden adam artık sakak kaldığı için helal para kazanmak için normal şekilde de çalışamıyacak. Yani sen hırsızlık yapan adamın daha ölmeden tövbe etme hakkını bile elinden alıyosun ne saçma bir din bu? Her ceza suçun niteliğine göre verilmeli anlık sonuçları olan suçlara ömür boyu etkisi olacak cezalar vermek adeletsiz ve ölçüsüzce değil mi?
      ···
      1. 1.
        0
        panpa bu konu biraz kafama takıldı biraz araştırdım şöyle bir kanıya vardım. adamın evine hırsız giriyor adamda ne var ne yok alıyor adamı çulsuz bırakıyor. adama soruyorlar hırsızı eline geçirsen ne yaparsın diye adam gebertirim diyor oda ayır bi boyut
        ···
    2. 2.
      0
      Bak kardeşim ayette nasıl geçiyor bu konu “Hırsızlık eden erkek ve kadının yaptıklarına karşılık bir ceza, Allah’tan bir ibret olarak ellerini kesin. Allah güçlüdür, hikmet sahibidir. Kim bu haksız davranışından sonra tövbe eder ve halini düzeltirse bilsin ki Allah onun tövbesini kabul eder. Şüphe yok ki Allah çok bağışlayıcı, çok esirgeyicidir.“ bu ceza uygulandığında caydırı olmaz mı sencede ??
      ···
   tümünü göster