/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +172 -15
    Salih Müslim'in ölüsünün Twitterda anonim bir hesapta paylaşımın ardından herşey netleşiyor. YPG kanadı bu duruma bir ses çıkarmıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada " Afrin, Kobani, Kamışlı ve Malikiye Türk Silahlı Kuvvetlerinin yönetimi altındadır." diyor.
    Bu kentlerin Stratejik noktalarına, her birine 50 tank yerleştirilmek üzere, takviye birlikler yerleştiriliyor. Yıldırım Obüsleri de önemli noktalara yerleştiriliyor. Sevkiyat sırasında bir kaza nedeniyle 3 asker şehit düşüyor. SON DAKIKA haberi ajanslara düşüyor. TAKSIM MEYDANINDA DUYULAN PATLAMA SESLERi oldugu belirtiliyor ve aradan 1 saat geçince, kesin bilgiye göre 2 adet canlı bombanın kendini patlatması sonucu 68 kişi şehit oldu açıklaması içişleri Bakanlığınca açıklanıyor. Bir kaç saat sonra PKK IMC TV aracılıgıyla saldırıyı üstleniyor ve TC devletinin YPG ye yönelik saldırılarını durdurması yönünde tehditkar sözler sarf ediliyor.

    Akademisyenler "Savaşa Hayır" bildirisi yayınlıyor, Dev-Sol ve türevleri sokaklara dökülüyor ve sosyal medyada yaptıkları probaganda sonuç getiriyor.. Sonraki gün Yurt genelinde Sol örgütlenmesi sokağa dökülüyor, yaklaşık 250.000 kişi, sloganlar eşliğinde yürümeye başlıyor.. Erdogan TV ye çıkarak, insanların derhal eve dönmeleri gerektiği yönünde ikna konuşması yapıyor. Fakat konusma ikna konusunda yetersiz kalıyor ve polis müdahelesi başlıyor.
    ABD konsoloslugu süresiz kapatılırken, Batı ülkeleri ardı ardına yaptıgı açıklamalarda Erdogan'ı diktatörlükle suçluyor. Holllanda'da o gün 3 türk vatandaşı ölü bulunuyor. PEGIDA adlı örgüt Türk karşıtı yürüyüşler düzenliyor. Dünyanın Türk nefreti körükleniyor ve Twitter'da da kara probaganda başlıyor.

    Öte yandan Genel Kurmay ve Mit Müsteşarı Beştepenin yolunu tutuyor.. O gece Kontrol altındaki bölgelerin de desteği ile birlikte yaklaşık 120 bin Türk Askeri Tank ve Helikopter destekli bir Kara Harekatı başlatıyor. Sabaha karşı Rakka nın ele geçirildiği açıklanıyor ve Işid unsurlarıyla gerçekleşen çatışmaların Bilançosu açıklanıyor.

    TSK Resmi Sitesi : 3456 Şehit, 3 Atak Helikopteri kullanılamaz Halde,62 Tank Kullanılamaz halde açıklamasını yaparken, Işid'in kalesi olan Rakka'da örgütün Mühimmatlarının %40'nın imha edildiği ve yaklaşık 11 bin Işid militanının öldürüldüğünü açıklıyor.

    Işid Türkiye'deki uyuyan hücrelere "Meteor Operasyonu" kodu gönderiyor, Feda eylemleri çağrısında bulunuyor ve Ebubekir El-Bağdadi Türkiye'ye savaş ilanı fetvasını veriyor. MiT acil bir kararla nokta operasyonları başlatılıyor ve " Işid ile en ufak teması bile olsa tutuklansın" emri veriyor, o gece 12 bin kişi tutuklanıyor, Tutuklular arasında bir AK Parti ilçe başkanı da bulunuyor . AB bu duruma sert tepki gösteriyor ve insan Hakları sözleşmesini hatırlatıyor. Erdoğan, buna cevap olarak OHAL 'den yararlanıyor ve insan Hakları sözleşmesini geçiçi bir süre için iptal eden yasayı Resmi Gazetede yayınlatıyor.

    AB Parlamentosu aldığı karar gereğince " Türkiye'ye Ekonomi Ambargosu Koyma " taslağının yarın saat 15.00 da görüşülmesi kararı alınıyor.

    ABD Ulusal Konseyi acil kodu ile toplanıyor görüşmenin ana konusunun " Türkiye'ye Silah Ambargosu " olduğu açıklanıyor. Bu Sırada Rusya'nın olaylar hakkında henüz bir açıklama yapmaması dikkat çekiyor...

    DEVAM EDECEK BEYLER ... (Yorumlarınıza göre devam edicem)
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      +13
      55 tonluk tanka rpg mi atiyorlar aq 62 tane pert oluyor
      ···
    2. 2.
      +3
      Amk salağı o çapulcular 60 tankımızı imha edemez imkansız. Gerçekçi at.
      ···
    3. 3.
      +15
      3500 şehiti sanki gercekten vermişiz gibi uzuldum amk =(
      ···
      1. 1.
        +9
        işte bu adamla aynı şeyleri hissediyorum amk harbiden bende üzüldüm Allah askerimizi korusun
        ···
    4. 4.
      +2
      O kadar şehit yazdın diye sana küfür ediyorum zamqi helal et
      ···
    5. 5.
      +1
      Tanklar abartı olmuş panpa bence o kadar tankı pert edecek silah yoktur onlarda amk karınca gibi ezmişizdir amk.
      O değilde panpa harika gidiyor sanki gerçek gibi heyacan sardı amk
      ···
    6. diğerleri 3
   tümünü göster