/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 126.
    +285 -5
    Doğu Bloğunun Orta Doğu'da Türkiye'yi yanına alarak gerçekleştirdiği bu olağan üstü hamle, Avrupa ve Amerikayı sarsıyor, Bu ülkelerin basınları Erdoğan'ı artık ciddiye almanın önemini vurgulayan yazılar yayınlamaya başlıyordu.

    Putin yaptıgı açıklamada "Erdoğan bize Osmanlı hayallerinden vageçtiğini ve Laiklik kavrdıbını esas alan Devlet modelini koruyacağının teminatını verdi." diyor ve Beştepe'den bu açıklamaya hiçbir yalanlama gelmiyor.

    Cenevre Zirvesi sona eriyor, fakat Doğu Bloğu'nun bu radikal kararlarının yanından geçemeyen bir açıklama Obama'dan geliyor. Obama Tahran ittifakını sert bir dille eleştiriyor ve YPG ile yapılacak işbirliğinin geliştirileceğini vurguluyor.

    Dolar, TL karşısında değer kaybediyor ve 1,9 ları görmeye başlıyor. Türkiye'nin yaptığı ekonomik antlaşmalarla 200 Milyar $ a yakın bir kazanım elde edeceği ön görülüyor. Dolar Cenevre açıklamasıından sonra tekrar 2,2 seviyelerini görsede, yavaş yavaş sabitlenmeye başlıyor.

    incirlik ve izmir üsleri ABD ve koalisyon uçakları tarafından, boşaltılıyor. Üsler Türk üssü haline getiriliyor ve IŞID ile mücadele için kullanılacağı açıklanıyor.

    SON DAKIKA... Istiklal Caddesinde SAVAK ve MiT ortak operasyonunda Kürt kökenli mont giyen bir şahıs apar topar öldürülüyor ve üzerinden Canlı Bomba yeleği çıkıyor. Güven veren bir operasyon sonucunda, halk normal yaşama dönüyor fakat aradan bir kaç saat sonra saldırı haberleri tek tek gelmeye başlıyor.

    Mardin'de bir karakola saldırı : 12 Şehit 3 Yaralı çok geçmeden Trabzonda Askeri konvoya saldırı oluyor ve 8 Şehit düşüyor. Trabzon halkı silahlarıyla sokaklarda PKK militanı aramaya başlıyor.

    TSK Doğuda Hava Harekatı başlatıyor ve PKK mevzilerini vuruyor.
    Akşam Saatlerinde istanbul'da patlama sesleri gelmeye başlıyor. ilerleyen dakikalarda seslerin Marmaray Tren istasyonundan geldiği belirtiliyor. Sosyal medyada cansız bedenler ve kanlar içindeki insanlar paylaşılmaya başlanıyor. Yaklaşık bir saat sonra resmi açıklama geliyor. içişleri Bakanlığı :

    - 96 Ölü ve 213 yaralı var. Saldırının, elimizdeki verilerce IŞiD tarafından gerçekleştirildiği kesin olmamak üzere belirlenmiştir.

    Saat 23:00 sularında El-Bağdadi yayınladığı videoda TSK'nın Rakka'yı boşaltmadığı halde saldırıların devam edeceğini söylüyor ve videoyu kapatıyor.

    Başta Azerbaycan olmak üzere, Kazakistan, Türkmenistan,Özbekistan, Kırgızistan,Rusya,Çin,iran, isveç ve Katar ülkelerinin Liderleri, kimi TV ekranlarında, kimi ise yayınladığı yazılarla kınıyor. Azernaycan'da 1 Hafta Yas ilan ediliyor. Erdoğan TV ekranlarında :
    - "Değerli vatandaşlarım, ölenlere Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Doğumlar Sancılı olur! Sakın karamsarlığa kapılmayın, inşallah bu günleri atlacağız diyor."
    Devlet Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'ndan da hükümete destek açıklaması gecikmiyor.

    Aradan 1 gün geçmesine rağmen, Selahattin Demirtaş her hangi bir açıklamada bulunmazken Ajanslara SON DAKIKA haberi düşüyor. Selahattin Demirtaş'a açılan dava sürecinde, KGB'nin verdiği belgelerle Demirtaş'ın PKK ile kurduğu ilişlikler ve yardım yataklık yaptığı iddası ile yakalama kararı çıkartılıyor. Selahattin Demirtaş HDP Genel Merkezinden yaptığı açıklama ile :
    " Tüm Kürt Halkını Sokağa davet ediyorum. " cümlesini kuruyor ve ardından Özel Harekatçılar eşliğinde Ceza Evine zütürülüyor.

    Uluslar Arası AF Örgütü Türkiye'de insan Hakları Suçu işlendiğini açıklıyor. Arka kapılarda dolaşan bilgi ise Türk Solunun büyük bir yürüyüş düzenleyeceği yönünde.. Gözler Kılıçdaroğlunun bu konuda yapacağı açıklamayı bekliyor. Kürtlerin henüz sokağa dökülmemiş olması gözlerden kaçmıyor.

    Erdoğan o gece ATV'de Millete Sesleniş progrdıbına Bahçeli ile birlikte katlıyor ve son günlerdeki olayları beraber değerlendiriyorlar. Sunucu "son günlerde olası bir protesto gösterileri olması halinde Devletin hamlesi ne olur ?" sorusunu Erdoğan " Bunları kimin teşvik ettiğini, bu örgütler sokağa çıkmadan 2 gün önce hangi kanalların tripodalarını meydanlara kurdugunu çok iyi biliyoruz. Böyle birşey olması halinde sokakların güvenliğinin sağlanması için ne gerekiyorsa yaparız. Halkımızın bundan şüphesi olmasın." diyor ve program sona eriyor.

    Ülke bir sonraki gün neler olacağını tedirgin bir halde bekliyor.

    (DEVAM EDECEK ARKADAŞLAR ŞUKULARI ESiRGEMEYiN)
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      +4
      çok sardı panpa yarı kesme biz şukunu veririz
      ···
    2. 2.
      -1
      Çabuk ol lan
      ···
    3. 3.
      +2
      Olum vizeler kalksın bari yaz onuda yaz Rus gibmek istiyorum
      ···
    4. 4.
      0
      Kılıçdaroğlundan hükümete destek. Gözlerimi yaşarttın
      ···
    5. 5.
      0
      iyi güzel hoş yazmışsında biri de çıkıp

      Azernaycan Ne Amın Evladı

      demiyor
      ···
    6. 6.
      0
      Adam gelecegi gordu
      ···
    7. diğerleri 4
   tümünü göster