/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +3
    Beyler siyasi bir özeleştiri yapıcaz.

    Öncelikle, fikirlerimizi doğru savunmadığımızı söylemeliyim. Hiçbirimiz inandıklarımızın doğruluğunu ispatlama konusunda başarılı değiliz, ya da kimseyi dinlemediğimiz için kimse de bizi dinlemiyor. Belki birbirimizi dinlesek adam olacağız fakat henüz o seviyeye ulaşamadık.

    Mesela kısa ornekler verelim, aslında liste uzar ama tek örnekler vereceğim.

    Bir AKP'li dindar olduğunu söylerken dinci oluyor ve yobazlaşıyor, ya da karşı tarafa böyle yansıyor.

    Bir CHP'li laik, atatürkçü olucağım derken, karşı tarafa kendini anlatamamaktan dinsiz görünüyor.

    Bir MHP'li milliyetçi olacağım derken, gerçekten özünü unutuyor, ya türkçülük adı altında ırkçılaşıyor, ya da karşı tarafa faşist olarak yansıyor.

    Eğer dinci olmak yerine gerçekten dindar olunsaydı, hiçbir sorun olmaz herkes inancını doğru şekilde yaşardı. Kimse kimseye inancını dayatmazdı. Dincilik ve dindarlık bu noktada farklıdır. Eğer milliyetçiliği ırkçılıkla yoğurmasaydık, ülke gelişirdi. Özümüze döndüğümüzde, türklerin, atalarımızın ne kadar adaletli olduklarını anlayacaksınız. Bu ırkı yok edelim bu ırkı keselim gibi barbarlık yoktur. Kılıç bırakana işkence edilmez, öldürülmez. Kadınlar erkeklerle eşit haklara sahiptir. Kadın, erkeğiyle birlikte devlet yönetir. Milliyetçilik yaparak araplaştık mı ? sormak gerekir.
    ···
   tümünü göster