/i/Müzik

Müzik, ancak hissedebiliyorsan gerçektir
  1. 1.
    +208 -120
    Öncelik Fotonun içerikle bir alakası yoktur sadece dikkat dağıtmak amaçlıdır.

    1- DUMAN (Alternatif Rock):
    1999 senesinde kurulan grup ilk albümü Eski Köprünün Altında ile piyasaya giriş yapmıştır. Vokalde Kaan Tangöze gitarist Batuhan Mutlugil, Bas Ari Barokas baterist Cengiz Baysal bulunmaktadır. Duman ilk kurulduğu andan itibaren gerek yaptığı müzik gerek konser davranışları sebebiyle kitlesini genç kısma hitap etmiştir. Türkiye'deki Alternatif Rock türünde 1 numaradır. Verilen paranın sonuna kadar hak edildiği konserleri vardır. Son albümü Darmaduman ile piyasayı daha da sallamıştır. Son senelerde dinleyici kitlesi gizli olarak onu dinlerler sebebi veletlerin grubun 40 senelik hayranı gibi davranmasıdır. Kişisel olarak Yürek, Sınana Sınana, Sor Bana Pişmanmıyım parçaları müthişdir. Şarkıların solo kısımları gayet başarılıdır.
    (Yanıbaşımdan)

    2- ATHENA( Punk Rock)
    Türkiye kökenli ska ve punk rock grubudur. Gökhan Özoğuz ve Hakan Özoğuz kardeşler grubun kurucularıdır. Türkiye'de ska ve punk tarzında müzik yapan ilk gruplardandır.
    Değişik tarzları sahne performansları ile ünlüdür. Çok sempatik bir vokali vardır grubun. For Real parçası ile Eurovision'a da katılmışlardır. Kafama göre, Kime ne, Ben Böyleyim gibi parçaları favorilerim arasındadır.

    3- ADAMLAR:
    Adamlar, Tolga Akdoğan, Burak Güngörmüş, Gürhan Öğütücü, Burak Irmak ve Berkan Tilavel’den oluşuyor. Yola Halimden Konan Anlar ile çıkan Tolga Akdoğan artık yeni bir isim ve müzikal yaklaşımla, şarkılarını hitap ediyor. ilk albümü Eski dostum tankla gelmişolan grup. ilk tekli olarak “Bi Öyle Bi Böyle” isimli şarkısını servis etmişti. Koca Yaşlı Şişko Dünya, Öyle Normal, Kadın favorilerim arasındadır.

    4- Yüzyüzeyken Konuşuruz:

    2011 yılının mayıs ayında kurulan Yüzyüzeyken Konuşuruz başta sadece genç bir şarkı yazarının video kamerayla kaydedip yayınladığı şarkılarından oluşan bir projeydi. Sonrasında insanların yayınlanmış olan şarkılara yoğun ilgi göstermesi, projenin internette oldukça yüksek bir şekilde ses getirmesinin ardından Kaan Boşnak, grubun elektro gitaristi Engin Sevik ile beraber güç birleştirme kararı almıştır. Kaan Boşnak'ın tek söylediği parçalar kalitelidir. Kediler, yorgunum ve ağrılar favorilerimdir.

    5- Son Feci Bigiblet:

    Grup 2011 yazında Arda Kemirgent (vokal, gitar) ve Can Sürmen (davul) tarafından Ankara'da kurulmuştur. Şarkılara gösterilen ilgiden hoşnut olan ikili, gruba Efe Güner (bas gitar) ve Erkin Sağsen'i (gitar) katıp ilk konserini Ankara'nın Manhattan'ında verdi. Aynı dönemde Babajim Stüdyosu'nun düzenlediği 2. Be the Band yarışmasında ilk 10 grup arasına girmeyi başaran ve Roxy Müzik Ödüllerinde finale kalan Son Feci Bigiblet; 2012'yi beste çalışmaları ve çeşitli konserlerle süslemiştir. Şahsımca vokalin sesi beni dinlendirici özellikte. Bu kız parçası en beğendiğim parçasıdır.

    DEVAM EDECEĞiM ŞiMDiLiK...
    edit: yaptığınız ayıp o kadar uğraştım bir sukuyu cok gördünüz
    ···
   tümünü göster