/i/Tespit

  1. 1.
    +1
    Evet beyler. Öncelikle hoşgeldiniz. Şimdi sizinle birlikte sosyal medya platformlarını inceliyoruz, değerlendiriyoruz.
    Üst Not: Eklememi istediğiniz bir şey varsa editleriz evelallah *

    Facebook: 2004 yılında kuruldu. En çok kullanılan bu sanırım. Herkes kullanıyor artık. Genci yaşlısı. ilk çıktığı anlarda daha iyiydi. Şimdi çok sapıttı. Ergen toplumun "fame" olup ego tatmin etme yeri haline geldi. Yaş ortalaması düştü kalite yerlerde. Prim yeri haline geldi diyebiliriz. Ama yine de adam akıllı kullanan yok mu ? Var. Ama ben çok olumlu konuşamayacağım Facebook hakkında.
    Kullanan kesim: +7 yaş

    Twitter: 2006 yılında kuruldu bu güzel platformda. Ünlülerin de aktif olarak kullandığı bir yer. Tweet atarken 140 karakter sınırı ( Tam bilmiyorum ama öyle bir şeydi sanırım ) insanları kanser eder kabız eder. Ama genellikle hashtag ( # ) açılarak gündem oluşturabilir. Kamuoyu oluşturmak için mükemmeldir. Yaş ortalaması yüksek denilebilir.
    Kullanan kesim: +14 yaş

    instagram: 2010 yılında kuruldu bu fotoğraf paylaşmaktan sorumlu kurum. Son gelen güncellemeyle karşımıza çıkan simgesi çamaşır makinesi olarak lanse edildi. Ki doğru. Bu paylaşım sitesini diğerlerinden ayıran filtreleri olabilir. Çift tıkla beğenme işi de ilgi çekiyor. Ama benim gözümde yavaş yavaş facebook gibi olma yolunda. Aman Allah korusun diyelim. Bu arada yeni bir özellik gelmiş. Snapchat'deki gibi bir olay. ilginç :/
    Kullanan kesim: +12 yaş

    Snapchat: 2011 yılında kuruldu bu sarı olay. Çok kullanılıyor son dönemde. Olayı ise attığımız snapler 1 gün sonra siliniyor. Ama bu uygulamayı da yavaş yavaş ergenler ele geçiriyor ve kalitesi düşmeye başlıyor. Sıçmaya giderken snap atanlar var.
    Kullanan kesim: +13 yaş

    Edit: Beyler devamı gelecek. Uzun yazıyorum elim yoruldu. Siz şuku ekgib etmeyin * Sizleri seviyorum

    EDiT--
    Evet tutmasa bile yazacağım gerekirse kimse okumasın ama ben bu işe başladım bitireceğim.

    Swarm: 2014 yılında kuruldu bu da. Check-in falan yapıp yerinizi belli ediyorsunuz. Güzel hoş. Çok kullanan yok. Kullanan kesim bence gayet kaliteli.
    Kullanıcı kitlesi: +17/18 yaş

    Aklıma başka gelmedi öneri yapın beyler.

    EFSANELER EFSANE iNCi GELiYOR ...

    inci caps: 2009 yılında Serkan inci ve ismail Alpen tarafından kuruldu güzelim yer. 2014 yılında da web site tasarımı değişti diye hatırlıyorum. ( Yanlış olabilir) ilk kurulduğunda efsaneler efsanesi iDi. Sonradan azıcık bozulmalar oldu ama RÜZGARIN KAYADAN ALACAĞI TOZDUR. Bunlar efsaneyi etkilemedi. Ne kadar sahte hikayeler ve mağara paylaşımlar olsa bile inci efsanedir. 2011 yılında eskişehirde seçimlerde migros önünde miting bile yapmıştır. Efsane başlıklar ile yeri geldiğinde insanları gülmekten öldürür gerektiğinde sigara yaktırır gerektiğinde de oturup düşündürür. Aile ortamı oluşmuştur artık. Sansür olması için gibmek. ferre gibi kelimeler kullanılır. ( Buna bayılıyorum ) . inci gerektiğinde kamuoyu açar gerekirse gibertme yapar. inci sözlükte mutlaka kendinizden bir şeyler bulacaksınız.
    ···
   tümünü göster