/i/Tespit

  1. 76.
    +2
    Panpalar 90'lı bir panpanız olarak yazıyorum bunu. Bu farkı sosyolojik açıdan incelemek gerekirse amk. Bizler teknoloji ile sokak ta dağda bayırda oynamayı aynı anda yaşamış bir nesiliz şimdi ki çocuklar 3 4 yaşında eline tablet alıyor ana baba görüyor çocuk ezbere iki üç şey yapıyor, benim çocuğum üstün zekalı diyor amk. Çalıştığım yere kitap almaya gelen ana babaların hepsinin çocuğu üstün zekalı hepsinde aynı hava. Amk herkesin çocuğu üstün zekalı ise zaten mantıken o zeka yine normal zeka oluyor herkez üstün zekalı amk. Bizlerin saygı bilmesi, bu seviyesiz bireyler yetiştiren teknoloji yığını cihazların bilinçaltımızı etkileyecek yaşta elimize geçmemesidir. Şimdi beş yaşındaki çocuk cod da kahramanlık yapıyor biz tusubasa izleyip dünyanın yuvarlak olduğunu anlıyorduk amk sahadan. Bizim nesil herşeyi zamanında iç içe yaşadı bunun avantajı vardı bizde panpalar. 2k lar bu yüzden şımarık.
    ···
    1. 1.
      +1
      Benimle aynı şeyleri düşünen adamlardan biri daha sonunda adamın dibisin pnp.99 luyum aynı dediğin gibi ama orman, mahallede top ,mahallede oynanan her oyun ,koltuk mimderlerinden ev ve teknoloji counter cod internetteki minik oyunlar ama pnp PC aldıktan sonra dışa dönük davranışlarım çok değişti asosyel oldum insanlarla bağlantıyı %100 kesmedim 90 lardan olduğum için kanımda var biraz içime tam kapandım ama yinede iyi dostluklaeım oldu liseye kadar belirli arkadaşlarla okul harici takıldım 6 ,7 ve 8. Sınıflarda. şuan lise sona geçtim okul harici ay da 2 defa ya var ya yok sınıf arkadasımla dısarda olurum sorun bende de var ortamı coşturabilen biri değilim yaptığımda mal damgası yedim sorun diğerlerinde de var insan beni yani bu çocuğu merak ettim az takılalım da demediler aq.Çok defa içte bi yerde o asi özgür koşan zıplayan çocuk var onu spora giderek büyürmeye çalışıyorum 4ay öncebaşlayıp sınav bayram fln 20 gün gitmemezlik ettim şimdi 1 bucuk ay önce başladım daha da bırakmıcam. şimdi az biraz açıldım sınıf whatsapp grubunda sesim çıkıo zamanla kaynaştığım için insanlar takıo beni biraz iyi dostlarımda oldu.yaz olduğu için havuz fln gittik .bi arkadasta sinemada çalısıomarada filme fln sokup beni dediğim gibi suan hafif asosyeş de olsam o pc ile tanışmasaydım çok daha sosyal olurdum internet sosyali ni kastetmiyorum.
      ···
    2. 2.
      0
      Benimle aynı şeyleri düşünen adamlardan biri daha sonunda adamın dibisin pnp.99 luyum aynı dediğin gibi ama orman, mahallede top ,mahallede oynanan her oyun ,koltuk mimderlerinden ev ve teknoloji counter cod internetteki minik oyunlar ama pnp PC aldıktan sonra dışa dönük davranışlarım çok değişti asosyel oldum insanlarla bağlantıyı %100 kesmedim 90 lardan olduğum için kanımda var biraz. içime tam kapanmadım ama yinede iyi dostluklarım oldu. liseye kadar belirli arkadaşlarla okul harici takıldım 6 ,7 ve 8. Sınıflarda. şuan lise sona geçtim okul harici ay da 2 defa ya var ya yok sınıf arkadasımla dısarda olurum. sorun bende de var ortamı coşturabilen biri değilim yaptığımda mal damgası yedim. sorun diğerlerinde de var insan beni yani bu çocuğu merak ettim az takılalım da demediler aq.Çok defa içte bi yerde o asi özgür koşan zıplayan çocuk var onu spora giderek canlandırmaya çalışıyorum 4 ay önce başlayıp sınav bayram fln 20 gün gitmemezlik ettim şimdi 1 bucuk ay önce başladım daha da bırakmıcam. şimdi az biraz açıldım sınıf whatsapp grubunda sesim çıkıo. zamanla kaynaştığım için insanlar takıo beni biraz iyi dostlarımda oldu.yaz olduğu için havuz fln gittik .bi arkadasta sinemada çalısıo arada filme fln sokuo beni dediğim gibi suan hafif asosyel de olsam o pc ile tanışmasaydım çok daha sosyal olurdum internet sosyali ni kastetmiyorum.
      ···
    3. 3.
      0
      Panpa insanda saygı görme iç güdüsü en temel güdülerden biridir. Maslow hiyerarşisinde var bu. Bu saygı görme, beğenilme iç güdüsü. Sosyal bir ortam dan sanal bir ortama geçmiş durumda. Kızlar bu noktada çok kaybedilmiş bir neslin öncüleri. Amk beğeni toplamak için soyunan bir nesil gelişiyor. Sözlük te bile şuku görsek insanın içi hoş oluyor. Ama bunu dış ortam da görmek kolay olmuyor çünkü insanlar sosyal ortam da narsist yetişiyorlar bunun da ağırlıklı nedeni sosyal medya da abartılmış beğenilme görmeleri kendini bişey sanıyorlar amk. Narsist bireyler yalnız olmaya mahkumdur yazık ki panpa
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster