/i/Futbol

it's the futbol that's the futbol
  1. 1.
    +210 -57
    Evet beyler bu başlık altında Türkiye'ye gelmiş en iyi yabancı futbolculardan bahsedeceğim. Öncelikle söylüyorum "BEŞiKTAŞLIYIM". Ama objektif bir şekilde futbolcuları yazacağım.

    1) George Hagi :



    Bence o bu güne kadar ligimize gelmiş en iyi futbolcuydu. Daha önceki oynadığı takımlardaki başarıları, milli takımdaki başarıları ve daha önemlisi Galatasaray'daki başarıları onu listemizde 1. sıraya koyuyor.

    2) Alex De Souza :



    Yıllar boyunca Hagi ile en iyisi tartışmalara sokulmuş ama Hagi kadar Türkiye ligi dışında başarılı olamadığını düşündüğüm için onu 2. sıraya koydum. O da şüphesiz bu ligdeki en iyilerdendi. Gerek futboluyla gerek karakteriyle benim de gönlümde yer etmiş futbolculardandır.

    3) Pierre Van Hooijdonk :



    Fener'e ilk geldiği sezonda 24 gol, 10 asist yaparak Fenerbahçe taraftarının kalbini kazandı ve aynı sezon Fenerbahçe şampiyon olmuştu. Bu zamanda 5 topu çizgiden çıkararak gol tehlikelerini de önlemiştir.

    4) Didier Drogba :



    Galatasaray'a gelen en iyi yabancı santraforlardan birisi diyebiliriz. Gerek ligde attığı goller gerek Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid gibi takımlara attığı gollerle takımın sevgisini kazandı. Ona listemizde 4. sırada yer verdim.

    5) Ricardo Quaresma :



    Beşiktaşlı olarak en sevdiğim futbolcudur. Ayağının dışını çok iyi kullanabilen, kendine has trivela hareketiyle özleşmiş bir futbolcu. Takım ruhu da futbolu kadar ön plana çıkan futbolcu geçtiğimiz sezon Beşiktaş taraftarının isteği üzerine 2. Kez Beşiktaş'a gelmiş ve şampiyonlukta payı büyüktür.

    6) ibrahima Yattara :



    Freestyle tarzda futbolcu olan Yattara bileklerine çok hakimdi. Hem çalım yeteneği olan hem de süratli bir futbolcuydu. Benim babam Trabzonsporluydu. Ben Beşiktaşlıydım ama Trabzonspor'u da severdim ve Yattara o zamanlarda benim "Koyun kafa" tabiriyle ifade ettiğim çok sevdiğim bir futbolcuydu.

    7) Wesley Sneijder :



    Ya da ona "sniper" da diyebiliriz. Uzaktan vurduğu şutlarla, oyun kurması ve pas dağıtmasıyla mükemmel kalitede bir futbolcu. Galatasaray sevgisi onu benim gözümde daha değerli yapıyor. Şayet kaç sezondur Galatasaray'da top koşturuyor ve takımda emeği çoktur.

    8) Roberto Carlos :



    Onu Real Madrid ve Brezilya formasıyla tanımıştık. Fenerbahçe' ye gelme haberleri çıktığında herkesin "Hasgibtir ordan" demesinin ardından imzayı atan futbolcu Türk futbolundaki en iyi sol beklerdendir. Uzaktan attığı şutlar ve frikiklerle ön plana çıkmıştır.

    9) Şota Arvaladze :



    (Onun futbol oynadığı zamanlara yetişemedim fakat istatistiklere bakıldığında çok iyi bir futbolcu ve onun bilgilerini "vikipedi" den yazdım.)

    Trabzonspor'a geldiğinde çok genç olmasına rağmen mükemmel bir performans gösterip penaltı bile atmadan 1995-96 sezonunda 25 gol atarak Tarık Hodziç'ten sonra gol kralı olan ikinci yabancı futbolcu unvanını kazandı. Trabzonspor taraftarlarınca takıma gelmiş en iyi yabancı futbolcu olarak gösterilen Şota 1997 yılında Ajax'a transfer oldu.

    10) Samuel Eto'o :



    (Beyler burda Atiba vardı yanlış bir seçim yaptığımı anladım ve buraya Eto reyizi koydum.)

    Onu yıllarca Real Madrid, Barcelona, Inter gibi takımlarda tanıdık ve Ronaldinho'yla mükemmel futbol şöleni izleten futbolcunun hepimizin gönlünde yeri vardır. Carlos gibi onun da Türkiye'ye geleceğine inanmazdım ama geldi. Geçtiğimiz sezon attığı gollerle kalitesini gösterdi. Ayrıca 2. yarıda Fenerbahçe maçında teknik direktör gibi arkadaşlarına taktik vermesini de unutamıyorum.

    _

    Beyler okuduğunuz için teşekkür ediyorum. Bunlar tamamen kendi düşüncelerimdir. Bazı isimleri unutmuş olabilirim ama objektif yaklaştım. Yazarken sadece futbol değil karakter ve takım sevgisini de ele aldım.

    Edit: Beyler tekrar söylüyorum bunlar benim görüşlerimdir ve bunları yazarken sadece futbol yeteneğini ele almadım. Takım sevgisi ve takım ruhunu da ele alarak yazdım.
    ···
   tümünü göster