/i/Devlet

  1. 1.
    +19 -79
    gibtir deli
    ···
    1. 1.
      +7 -10
      çarşaf giymek özgürlük değildir tersine özgürlüğü kısıtlamadır çoğu zaten çevre şartları dolayısıyla aile vs. kara çarşaf giymektedir, çarşafla dışarda hiçbişey yapamazsın spor yapaman bigiblet vb. sıcakta kavurma olursun terden leş gibi kokarsın restoranda yemek yiyemen
      yani bi taka yaramaz insan gibi kafanı döşünü kapat sadece çarşaf saçma
      bide evleneceğin adam yüzünü doğru düzgün göremez ne alacağını bilemez her açıdan mantıksızdır
      ···
      1. 1.
        +5 -2
        Ailesi karşı çıktığı halde çarşaflı olanlar da var.
        Ayrıca bırak çarşaflı insanlar meziyetsiz mi sanıyorsunuz şan dürzüler. Her şey dışarıda koşmak mı? Bu dünya bu kadar basit mi? Hayatın anlamı dışarda yemek yiyip spor yapabilmek mi? Sen hayatını bu kadar basit şeylere dayandırıp özgürlüğü böyle anlatabilirsin. O kadınların hayatlarının manası da özgürlüğün manası da çok başka. Çarşaflı bir kadına göre özgürlük üstündeki kıyafetin namaza da uygun olmasıdır. Şayet o an kıyamet kopsa yaradanının karşısında utanmayacağı kıyafettir.
        Açık olan herkes dışarda spor mu yapıyor? Bu da bir tercih değil mi?
        Açık kızlar giyiyorlar sıfır kol bluzü altı kıl dolu, leş gibi kokuyorlar ee açılmak terlemeye mani mi? Kapalı olup tertemiz kokan insanlar var tabi her buruna nasip etmiyor ki Allah.
        Kadının bacağında kocaman yara var diye uzun giyinmesi özgürlük ama hiç bir kusuru olmadığı halde sırf güzelliğine şükür için her tarafını örten kadın özgür değil öyle mi? Özgürlük ne zamandır soyunmak oldu? Özgürlük bu derece manasız mı? O halde siz de yeterince çok özgür değilsiniz çıkarın kıyafetlerinizi, ananızın bacınızınkini salın çırıl çıplak sokağa. Tam özgürleşin.
        Zaten o tip kadınlarla evlenen adamlar yüzünden evvel dinine ve ahlağına baktıkları için inan yüzü göstermek çok sıkıntı olmaz.
        Her insan sizin gibi ulan bu kadının yüzü güzel mi demez, durur ve derler ki bu kadın bana yoldaş olur, eğer ölürsem cennetimin kapısını açacak huri olur.
        Bazı adamlar evlenecekleri kadını yüzlerine göre değil kalplerinde ki Allah korkusuna göre seçer. işte bu adamlar evliliği yasal sex olarak değil bir sınav olarak görür. işte bu adamlar o çarşaflı kadınlara dokunabilir, bakabilir.
        ···
      2. 2.
        0
        pembebook kardeşim çok uzun yanıt vermişsin yaran var galiba
        lütfen bir lafı başka organlarınızla anlamayın ben dışarıda çıkıp spor yapan hayatı yaşamıştır cennete gidecek demedim somutsal örnekler vermeye çalıştım soyut taraf olarak inancı ele alacak olursak yine yanlış anlayanlar olmuş ben zütünü başını açıp gezsinler demiyorum kapanacaksa yine kapansın başörtüsüyle pardüsösüyle nasıl yazılıyor bilmiyorum o şekilde de yaradanın karşısına gayet de çıkabilir
        evlilik konusuna da gelince o zaman sen sadece iç güzelliğine bakarak al güzel kardeşim ben her açıdan incelerim
        ···
    2. 2.
      0
      Sanane lan istediği gibi giyinir sen özgürlük diye ortada bağırıyorsan bu kadını ne giydiğine de saygı duyacaksın. Özgürce giyinir. isterse hiç giyinmez. Kimse ama kimse karışamaz. O şimdilik kendini kısıtlamış olsa bile Allah ona cennetine sayısız nimetiyle özgürlüğü verir. Ama o her yerini açıp da gezenler var ki onların vay haline. Cehennem korkusu, Allah korkusu nedir bilmeden bu yorumları yaptığınız için çok pişman olacaksınız. Ya Sabır!
      ···
   tümünü göster