/i/Sinema

Sinema hayatı eşsiz kılar.
  1. 1.
    +129 -18
    Tahminimce herkesin merak ettiği şeyi açıklıyorum yani iMDB yi..

    ilk önce arkadaşlar sizler için araştırdım burda paylaşıyorum. Bi şukuyu ekgib görmezseniz sevinirim.

    imdb nin açılışı Internet Movie Database yani internet Film Veri Tabanı dır. Eee amk bundan bizene dediğinizi duyar gibiyim devam ediyorum okuyun.

    Peki bu imdb ne işe yarıyo amk dediğinizi duyorum. Şu işe yarıyor; siz bir film izlemeden önce o filmin imdb puanuna bakarak film hakkında yargılarda bulunuyorsunuz (güzel/kötü). Yani siz 6.0 imdb puanlı bir filmi mi izlerdiniz yoksa 9.2 puanlık bir filmi mi izlersiniz? Tabiki 9.2 puanlık filmi izlersiniz. işte imdb nin güzel yanı bu, ne zaman bir filmi izleyip izlememe konusunda kararsız kalsanız puanına bakarak karar verebiliyosunuz.

    Bu puanlamalar nasıl yapılıyor dediğinizi duyar gibiyim dostlar. Bu puanlamalar izleyicilerin imdb sitesine girerek o film hakkında 0 ila 10 arası bir puan vererek yapılıyor. Ayrıca film hakkında yorum da bulunulabiliyor.

    Şuan imdb sitesinde yaklaşık 60 milyon kayıtlı kullanıcı var. isterseniz sizler de kayıt olup filmlere puan verebilirsiniz.

    Ayrıca imdb nin sitesinde filmler hakkında bilgiler de veriliyor. örn: oyuncuları, yönetmeni vs. Ancak bilgilerin hepsi ingilizce.

    özet: Çekilmiş ve çekilmeye devam eden bütün filmlerin bilgilerini saklayan internet sayfasıdır. Ayrıca filmlere bu internet sayfasından puan da verilebiliyor.

    Ayrıca reyting nedir nasıl ölçülür başlığıma da göz atabilirsiniz http://www.incisozluk.com.tr/e/175890537/

    Edit: kaynakça paylaşmayı unutmuşum buyrun;
    https://tr.wikipedia.org/wiki/IMDb
    http://filmkolikiz.blogcu.com/imdb-nedir/8940042
    https://forum.donanimhaber.com/m_17087294/tm.htm

    Edt2: Amk şurda, biyerlerde konuşacak konunuz olsun diye bişey paylaşıyorum. Amk bi gibtili soktulu konu paylaşsam saniyede 15-20 şuku gelirdi.

    Edit3: Beyler trende girdik. Şukuluyan elleriniz kız zütü görsün inşallah.
    ···
   tümünü göster