/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 51.
    +1
    ingilizcen varsa şu sayfadaki kişilik testini çözüp nasıl bi durumda olduğuna bakabilirsin.

    http://similarminds.com/personality_disorder.html

    Test ne kadar doğruyu gösterir bilmiyorum ama sorunları az çok tespit edebilirsen onlar üzerinde araştırma yapıp çözmeye çalışabilirsin. Hayatta herkes senin düştüğün duruma bi dönem düşüyordur. Senin yapacağın şeyler de onların yapacağı şeyler gibi olmalı o yüzden. Yapabiliyorsan hayatında bi değişiklik yap, yeni bir şeyler öğren, yapabiliyorsan başka insanlarla tanış, ilgini çeken bi kitap al ve güzel manzaralı bi yerde onu oku. Üzerinde düşünürsen bir sürü fikir bulup bunları uygulayabilirsin.

    Ekşi Sözlük'ten biri depresyonla alakalı bi yazı yazmıştı, orda hoşuma giden bi laf söylemişti: "depresyondayken neyi yapmak istemiyorsanız onu yapmayı seçin". Depresyonda olsan da olmasan da bunu uygulayabilirsin. Mesela evde oturuyorsun, dışarı çıkasın gelmiyor. Bu durumdayken dışarı çıkmayı seç. Kendi başına dolaşmak mı istersin, bir yerde hamburger yemek mi istersin, yoksa öylesine bi yürüyüş yapıp eve mi gelmek istersin, tamamen sana kalmış bi durum. Ne yapmak seni mutlu ederse o an karar ver ve yap. Yaptığın şeyler sana yeni bir şeyler eklesin ki beynin sürekli yenilik gördüğü için onlara odaklansın, kendini yenilesin. Yenilesin ki akıl sağlığını yerinde tutsun.

    Etrafında senin enerjini azaltan kişiler olmasın. Moralini bozanlara ağızlarının payını ver, kendinden ödün verme. Seni değersiz hissettirmeye çalışanlar önce kendilerine baksınlar, ne kadar alt seviye insanlar olduklarını görsünler. Başkasını kötü hissettirmeye çalışan tonla insan var, hiçbiri de beş para etmez.

    Kendine dikkat et.
    ···
    1. 1.
      0
      ingilizcem o kadar da iyi değil. Söylediklerini dikkate alıcam. istemediğim şeyleri yapmaya deniyecem. Yardımın için sağ ol.
      ···
   tümünü göster