/i/Öneriler

Öneriler alıp verin, yaşantınıza can verin.
  1. 1.
    +44 -2
    Bu başlığı açmış olma sebebim Rio 2016 Olimpiyatlarında yarışan Türk sporcuların ezikliğine sinirlenmiş olmamdır.

    ps: özet geç'çiler baştan yallah

    Arkadaşlar Rio Olimpiyat oyunlarını izlerken bir şey farkettim. Sporcuların üzerlerindeki ülke bayrakları renkleri olmasa yine de hangisi Türk tanıyabilirim. Çünkü bi eziklik, bi vazgeçmişlik var. Nereden geliyor birader bu özgüvensizlik. Diğer bütün sporcular istisnasız zütünü yırtıyor. Jimnastikçi dümdüz durayım diye ağzından salya akana kadar sıkıyor kendini. Atlet bayılana kadar yarışı bırakmıyor. Bizim dışımızda her millet "yap"mak kelimesinin anldıbını iyi biliyor. Bir şeyi yapıyorsan, yapıyorsundur. iyi yapmak, kötü yapmak kavramları saçmadır. Yapıyorsan nasıl gerekiyorsa öyle yapacaksın. Ve en iyisini yapmak istiyorsan, ÇOK yapacaksın dostum. Doğru yöntemle ve çok yapacaksın. Nerede ezik büzük, aman takatım kalmadı, of nasıl biter bu 3bin metre şimdi, aman kaldıramadım, of kötü yumruk yedim, höyt tuş oldum diyen sporcu var türk amk. Arkadaş bu olimpiyatın olacağı gün saat tarih belli. Önünde yıllar var. Gerekirse hergün 23 saat neyse yaptığın spor onu yapacaksın 1 saat uyursun amk. Phelps'in günde 7 saat yüzdüğünü duyunca şaşırıyoruz ama 3 dakika sonra unutuyoruz. 7 saat olum 7. Sonuç : 22 madalya
    edit : sen bunu okurken belkide 23 olmuştur.

    Size Mozart'tan bahsedeyim. Nerede gördüm okudum hatırlamıyorum. Mozart yaklaşık 4 yaşında piyano çalmaya başlıyor. Babası ise bir piyano eğitmeni. Yalnız piyanoyu rastgele öğreten bir adam değil, bir yöntemi olan bir adam. Doğru yöntemle 4 yaşından itibaren sürekli yaparsan piyanonun üstadı olursun, Mozart gibi. Bir şey hakkında uzman olmak onu çok yapmayı gerektirir. Çok yapmak yeterli değil ama gerekliliktir. Aynı zamanda doğru yöntemle yapman gerekir. Yani neymiş, doğuştan yetenek diye bir şey yokmuş.

    Doğuştan yetenek diye bir şey yoktur arkadaşlar. Sadece genetiğiniz, yetiştiğiniz toplum vesaire etkenlerle sahip olduğunuz özellikler vardır. Yaşamak sahip olduğunuz özellikleri sonuna kadar kullanarak güzeldir. Boyu kısa biri uzun birinden daha iyi jimnastikçi olabilir çünkü kütlesi küçük ağırlık merkezini kontrol etmek daha kolay mesela. Bizim millet uzun olayım diye ameliyat olup bacağını kaptırıyor amk. Boyunuz kısa, uzun olabilir kilolu olabilirsiniz. Çirkin güzel bu kavramlar sizleri kontrol altında tutmak isteyen dünyayı yönetmeye çalışanların uydurmalarıdır. Size dayatırlar simetri, düzen bilmemne diye. Araştırmacı olun. Kozalakların hepsinde altın oran varmış diyenlere he deyip geçmeyin. Gidin bakın var mı gerçekten. (yok)

    Hepimizin mutlaka özellikleri var. Birbirimizden üstün olduğumuz anldıbına gelmez. Kim daha çok çalışırsa o kazanır bu dünyada beyler. Kim değerlendirirse potansiyelini o kazanır. Balotelli, Batuhan Karadeniz olmayın Ronaldo olun, Rivaldo olun. Anlatabiliyommu?

    Sahip olduklarınızın farkına varın gençler. Okuyun, araştırın, eğlenin, yaşayın. Pısmayın bu hayatta. Osmanlı imparatorluğunun 600 yıl hayatta kalmasının bir sebebi de padişahların entelektüel, araştırmacı, okuyan, yazar olmasıydı. Halbuki ihtiyacı var mı? Sınava mı girecekti fatih sultan mehmet. Niye okudu homeros'u? Çünkü hayatı merak ediyor birader. kendini geliştirmek insana özgüven verir. Potansiyelini işlemek insanı mutlu eder. Bu ülkede artık sönen gençler görmek istemiyorum. iyi fındıkları nutella'ya sattırmak istemiyorum anlıyonmu. Bende bir Türk genciyim. Yaşadığımız ülkenin büyük bir bölümünü oluşturuyoruz biz gençler olarak. Ezik olmayın artık. Bizde yapabiliriz amk. Yapamazsın diyenlerin kafasına beraber vuralım.

    Doğru yöntemle,
    çok yapın,
    en iyisi olun.

    Ayağa kalkın,
    hadi tschüs
    ···
   tümünü göster