/i/İnanç

İnanç
  1. 76.
    0
    Bilimden doğalcılığı dinden de geleneği ayrıştırırsan din ve bilim arasında hiç bir fark olmadığını göreceksin şu anda çoğu bilim adamı yaradılış teorisi ne inanıyor ve şu anda Allah ın olmadığını ispat eden hiçbir şey yok bilimle alakalı
    ···
    1. 1.
      0
      Hayaletlerin olmadığını ispat eden bişey de yok.

      Evrim teorisi sayesinde canlıların tanrı olmaksızın ortaya çıkabildiğini anladık. Evrenin oluşumu konusu belirsiz şu an ama doğaüstü müdahale olmaksızın evrenin oluşabileceğine dair fikirleri var hawking ve krauss gibi fizikçilerin. Durum böyleyken yani tanrının varlığına dair elimizde bir ipucu yokken neden işin içine tanrıyı katıp olayı karmaşık hale getirelim ki? Hadi diyelim tanrı var, bu tanrının din gönderdiğine, 4000 din içinde de islam'ın tanrısı olduğuna nasıl emin olabiliyosun?
      ···
    2. 2.
      0
      Evrim teorisi Allah ın olmadığını ispat etmez ki Hawking ın böyle bir sözü de var evrim teorisi var olması bir yaratıcının olmadığı anldıbına gelmez diye evrim teorisi ilk hücrenin oluşumu hücrenin protein yapısını vs.açıklayamaz kaldı ki evrim teorisi maymunlarla ortak ata dan geldiğimizi savunur
      ···
    3. 3.
      0
      'Tanrının olmadığını ispat eder' demiyorum, 'tanrının varlığı ihtimalini gereksiz hale getirir' dedim. ilk canlı hücreden itibaren günümüze kadar evrimleşmenin olması için hiçbir şekilde tanrıya gerek yok. ilk canlının oluşumu için abiyogenezi bi araştır.

      Sonuç olarak elimizde tanrının varlığını gösteren bir durum yok. E o zaman neden tanrıyı işin içine sokalım? Tanrıya inansak bile bunun din yollayan bir tanrı olduğunu ve 4000 tane din içinde islam'ın tanrısı olduğunu neden kabul edelim?(bunları önceki entryde de sormuştum, cevap vermeyince tekrar sorayım dedim)
      ···
    4. 4.
      0
      Ben sana cevap yazıyorum gerçekten ama gözükmüyor mobil veri den mıdır nedir
      ···
    5. 5.
      0
      Yok ya cevap olarak yazdığın entryyi gördüm de entrymin sonunda sorduğum sorulara cevap vermemişin onu demek istedim.
      ···
    6. 6.
      0
      Evrim teorisi canlıların Allah olmadan dünyaya geldiğini söylemez ki zaten söyleyemez o zmn ilk hücrenin nasıl oluştuğunu açıklayamaz bilimsel olarak ne kadar beklerken bekle madde öyle kendiliğinden oluşmaz matematiksel olarak imkansızdır milyarlarca yıl beklesende bir madde kendi kendine canlanmaz bu teori hücrenin yapıtaşı olan proteinlerin komplex yapısını da açıklayamaz protein ve protein sentezi o kadar komplextir ki buna kör bir tesadüf desen çocuklar bile güler indirgenemez komplex yapıdaki organlar süreç içerisinde oluşmaz göz bu organlardan biridir kesinlikle evrim ile açıklanamaz tek bir organeli ekgibliği gözü fonksiyonsuz hale getirir hepsinin aynı anda var olması gerekir
      ···
    7. 7.
      0
      Evrim teorisi hakkında fazla bilgili değilsin. Gözün evrimi net bir biçimde açıklanabiliyor. Dawkins'in yeryüzündeki en büyük gösteri ve olasılıksızlık dağına tırmanmak kitaplarını okumanı öneririm.
      Vikiye gözün evrimi yazsan orda da vardır.

      ilk hücrenin oluşumu da zaten evrimin konusu değil. Abiyogenez deniyo o dala. Miller-uray deneyini araştır. ilk canlının cansızdan oluşumu zor bir ihtimaldir(imkansız filan değildir) ama zaten bu kadar gezegen içinde şu ana kadar sadece dünyada oluştuğunu biliyoruz. Yani koca evrende çöldeki kum tanesi kadar olan bir gezegen olan dünya'da ilk canlının cansızlardan oluşumu gayet de olası bir olay.
      ···
    8. diğerleri 5
   tümünü göster