/i/İnanç

İnanç
  1. 426.
    +11 -1
    1) Adet görmemiş kadınla evlenildiğini nerede gördün? Bu durumda olan bir tek Hz. Aişe var. Hz. Aişe'nin yaşı hakkında nasıl hesaplanırsa hesaplansın 18 çıkıyor.

    2) Kadını değil dövmek hiçbir şekilde incitilmemesi gerektiği yazıyor. Sadece ihanet durumunda kadına hafifçe vurun diyor ki günümüzde kadın öldürülüyor. Bunun dışında hadis bile der ki (Bir erkek, hanımını döverse, kıyamette onun davacısı ben olurum.) [R. Nasıhin]

    3)iki kadının bir erkeğe eşit olması durumu, erkek aklen kadın hissen davranacak şekilde yaratılmıştır. Şahitte örneğin kadının hissen davranacağı göz önüne alınmıştır. Miras durumunda erkek evin geçimini sağlayan kişi olduğu için o öncelikli tutulmuştur.

    4)Bakara suresinde kadın sizin tarlanızdır ona sünnetler dahilinde dilediğiniz tarzda girebilirsiniz diyor. Burada kastettiği kadın erkek ilişkisi. Bunun neresine takıldın anlayamadım benzetme yapılmış işte. Şu şekilde de anlaşılabilir senin tarlan kadın. Yani erkek erkeğe ilişkinin uygun olmaması.

    5) Az öncede dediğim gibi kadın hissi yaratıktır. Eğer kadına boşanmada hak verilseydi kadın her kavgada boşanmak isterdi. Ama hiç hak verilmemiş de değil. Kadın evlenirken evlenme şartı olarak kendinin de söz sahibi olmasını isteyebilir. Erkek de kabul ederse evlilik süresi boyunca kadın da boşanmada söz sahibi olur. Ayrıca erkek boşanma hakkını kadına devredebilir ve tekrar geri alamaz. Yani boşanmada söz sahibi olmak isteyen kadınlar için de çare var.

    6) islamdan önce de dahil olmak üzere kölelik ve cariyelik her dönemde olan bir konuydu. islam köleleri her fırsatta azat etmeyi emretmiş, bunun çok sevap olduğunu bildirmiştir. islamda normal insanı köle yapmak yoktur, sadece savaşla esir alınanlar köle yapılıyordu.
    (Azat edilen kölenin her uzvu için, azat edenin o uzvu cehennemden azat olur.) [Buhari]

    (Kölelere yediğinizden yedirin, güç iş vermeyin ve onları hiç üzmeyin.) [Ebu Davud]

    (Kölesine kötü davranan Cennete giremez.) [Tirmizi]

    (Köle günde 70 hata işlese de affedin!) [Ebu Davud]

    (Cennete ilk girecek olanlar, şehitler, efendisine hizmet ve Rabbine ibadet eden köleler ile kalabalık aileye malik olan iffet sahibi fakirlerdir.) [Tirmizi] gibi gibi.

    7) Bir kadın olarak geri kalanına cevap vermeye bile gerek duymuyorum. islam her zaman kadını el üstünde tutmuş, onların korunup kollanılmasını emretmiştir. Böyle bir dinin evli kadınlara tecavüzü meşru kılacak hali yok. Ki Nisa Suresi'nin 24.ayetinde evli kadınlar size haram kılındı buyurulmuştur.

    Şunu da belirtmek isterim ki bize şu an da her ne kadar saçma gelen şeyler olsa da o zamanlar için emredilen veya helal kılının şeyler mevcut durumdan bin kat daha iyiydi. Örneğin çok eşlilik.
    Çok eşlilik eğer hepsine bakabileceğine inanıyorsan, birini severken diğerini kırmayacaksan, hepsine aynı ilgiyi gösterebileceksen helaldi. O sıralarda sürekli savaş olduğu için erkek sayısı git gide azalmıştı. Kadınlar korumasız hale gelmişti. Hem koruyup kollamak hem de neslin devamlılığı için çok eşlilik helal kılındı. Ancak islam her zaman tek eşlilikten yana.

    inanmayışını anlarım ancak asla bu üslupla konuşamazsın.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster