/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +39 -33
    Değerli kardeşlerim gördüm ki bir kardeşimizin bu konuda kafası karışmış ona yardımcı olmak istedim.

    NEDEN TÜRKÇE OKUMUYORUZ


    Şimdi değerli kardeşim diyorsun ki neden türkçe okumuyoruz neden illa arapça hem anlamıyoruz vs. Bak şimdi güzel kardeşim açıklaması şöyle ki islam evrensel bir dindir bu cepte. Bütün Müslümanları tek bir safta ve cephede toplamak ister bak bu da cepte . Böyle bir toplumun oluşturulması, birbiriyle anlaşabilmelerini sağlayacak ortak bir dil olmaksızın olanaksızdır değil mi kardeşim herkes farklı bir şekilde konuşursa birlik beraberlik sağlanamaz.Örneğin dünyanın ortak dili ingilizce. islamda da Arapça işte.

    PEKi NEDEN ARAPÇA



    Çünkü değerli kardeşim peygamberimiz hem bu yönde devam etmiş hem Allah ayetleri arapça göndermiştir. Ayrıca işin ehli olan dilbilimcilerinin itiraflarınca dünya dillerinin en kapsamlı dili Arapçadır.

    ALLAH YERiNE TANRI DESEM



    Değerli kardeşim Allahın 99 güzel ismi var iken sen neden tanrıyı tercih ediyorsun? Tanrı sanırım ilah,put gibi kavramlara geliyor hem. Esmaül hüsna durur iken neden tanrı be güzel kardeşim ?

    BiZ ARAPÇA ANLAMIYORUZ FAYDASI YOK



    Değerli kardeşim arapça anlamıyoruz evet. Zaten bunun için mealler basılıyor ya. Pahalı da değil zaten. Ayrıca gavur dili ingilizce neyine yarıyor ? Onun yerine arapça öğrensen ?

    KUN FE YEKUN



    inşallah aklındaki sorulara cevap alabilmiştirsin.
    ···
   tümünü göster