/i/Sinema

Sinema hayatı eşsiz kılar.
  1. 1.
    +320 -36
    1. Esaretin Bedeli
    Karısını öldürmek suçundan yargılanan ve Shawshank Hapishanesi’ne gönderilen Andy Dufresne, burada hiç alışkın olmadığı bir hayat sürmeye başlar. Hapishanede tanıştığı Ellis Boyd Redding ile aralarında kıskanılacak bir dostluk oluşur. Bir süre sonra Andy’nin hayata bağlı tavırları hapishanede yer alan diğer mahkumları bile etkiler.
    IMDB:9,2

    2. The Godfather
    Corleone ailesi Sicilya’dan Amerika’ya göç edip burada yerleşmeye çabalarken kendilerine karşı kaba kuvvet kullanan ve yapmaya çalıştıkları her işten haraç isteyen kimliği belirsiz bazı kişilere aynı şekilde kaba kuvvetle cvap vermeye başlarlar ve bunda da başarılı olurlar. Kendilerini tahmin bile edemeyecekleri bir yaşantının içinde bulan Corleone ailesi, son derece katı aile yaşamlarının yanısıra, önlerine çıkanları da acımasızca yok etmeye başlarlar. Kendileri her ne kadar mafya değil bir aile olduklarını vurgulasalar da bir müddet sonra Amerika’nın en korkulan mafya topluluğu olmaya başlarlar.
    IMDB:9,2

    3. ihtiyar Delikanlı
    Karısı ve bebeğiyle mutlu bir yaşam süren işadamı Oh Dae-su bir gün evinin önünden kaçırılır. Gözlerini açtığında kendini özel yapılmış bir hücrede bulur. Karısının öldürüldüğünü duyan Dae-su, 15 yıllık tutsaklıktan sonra serbest bırakılır. Oh Dae-su, mutlu hayatını yok eden kişiden intikam almaya yemin eder. Bir Japon lokantasında tanıştığı Mido, intikdıbını alması için ona yardım edeceğini söyler. Daha sonra ortaya çıkan Evergreen lakaplı bir adam ona neden hapsedildiğini 5 gün içinde öğrenmesini aksi takdirde Mido’yu öldüreceğini söyler. Oh Dae-su, hapsedilmesinin ardındaki gerçeği sonunda bulur. Tabii bununla beraber başka bir gerçeği de…
    IMDB:8,3

    4.Benjamin Button
    Benjamin, Birinci Dünya Savaşı’nın sonunda doğar. Annesi doğum sırasında ölünce, babası çocuğun 80 yaşındaki görüntüsü karşısında dehşete düşer ve onu bir emekliler evinin basamaklarına bırakıp terkeder. Buradaki insanlar çocuğu içeri alır ve Benjamin’in tuhaf hikâyesi başlar. Çevresindeki herkes yaşlanırken, Benjamin tam aksine gençleşmektedir.
    IMDB:7,8

    5. Cesur Yürek

    13. yüzyılda ingilizler, iskoçlar üzerinde egemenlik kurmuştur. ingiliz soyluları, yeni evli iskoç kadınlarıyla ilk geceyi geçirme hakkına sahiptir. Çocukken ailesini iskoçya uğruna kaybeden William Wallace’ın karısı da ingiliz birlikleri tarafından öldürüldüğünde, onun intikam arayışı kısa sürede ülkesinin özgürlüğü için bir savaşa dönüşür.
    IMDB:8,4

    6. Sil Baştan
    Joel Barish’in eski sevgilisi Clementine, yaşadıkları iki yıllık ilişkiye dair tüm anılarını gizemli tıbbi bir müdahale ile hafızasından sildirir. Bunu öğrenen Joel çok üzülür ve aynı işlemi kendi üzerinde uygulatmak ister. Bütün anılarını sildirmek için derin uykuya yattığında, gözlerinin önünden Clementine ile yaşadığı anılar geçer. Joel aslında Clementine’i unutmak istemediğini farkeder ve silme işlemini durdurmak için çabalar.
    IMDB:8,3

    7. Toprak Altında
    Paul Conroy eski ahşap bir tabuta canlı canlı gömülmüş halde uyanır. Buraya onu kimin, neden koyduğunu bilemese de, kurtulmasına yardım edebilecek tek şey elindeki cep telefonudur. Zamana karşı verdiği bu savaşta en büyük düşmanları telefonun iyi çekmemesi, şarjının az kalması ve havasızlıktır. Buradan kurtulması için sadece 90 dakikası vardır.
    IMDB:7,0

    8. Forrest Gump
    Forrest Gump, zeka seviyesi 75 olan bir adamın hayatını ele alıyor. Düşük zeka seviyesi nedeni ile devlet okullarına girmekte bile zorlanan Forrest Gump, her ne kadar zeka seviyesi düşük olsa da fiziksel olarak son derece sağlam olduğundan, zamanla gelişen olaylar zincirinde hayal edemeyeceği başarılar elde eder.
    IMDB:8,8

    9. Kelebek Etkisi
    20 yaşındaki Evan Treborn, 7 yaşından beri hayatının önemli anlarını hatırlamamaktadır. Evan, çocukluğunun en zor ve kötü dönemlerinde, pgibologunun tavsiyesiyle yazdığı günlükleri bulur. Bu günlükleri okurken genç adam bugünkü aklıyla geçmişe dönebildiğini farkeder. Bu arada çocukluk aşkı Kayleigh’nin halâ kendisini sevdiğini öğrenen Evan, geçmişe dönüp kötü günlerini düzeltmeye ve en önemlisi çocukluk aşkını mutlu etmeye karar verir. Ama Evan ne zaman geçmişe dönüp bir şeyleri değiştirse, yaptıklarının bugün için beklenmedik kötü sonuçlar doğurduğunu görür.
    IMDB:7,7

    10. Guguk Kuşu
    Film akıl hastası numarası yaparak güvenlik önlemleri daha az olan bir akıl hastanesine sevkedilen bir mahkûmun (Jack Nicholson) geçirdiği zamanı konu alıyor. Mahkûm, bu süre içerisinde hem kaçma planları yapıyor hem de akıl hastanesindeki diğer hastalarla farklı bir diyalog kuruyor. Terapilerdeki kendi başına buyruk hareketleri ve özgürlüğe olan düşkünlüğü nedeniyle diğer hastalara kötü örnek olduğunu düşünen baş hemşire Mildred (Louise Fletcher) ile de büyük sorunlar yaşıyor. Milos Forman tarafından yönetilen film, tüm zamanların en iyi filmlerinden biri olarak gösteriliyor.
    IMDB:8,7

    11. Piyanist

    Varşova Radyosu’nda çalışan başarılı piyanist Wladyslaw Szpilman, Alman işgaliyle birlikte diğer Yahudiler gibi toplama kampına gönderilmek üzere tutuklanır. Ancak ailesiyle birlikte trene bindirilmek üzereyken onu tanıyan bir görevli tarafından kurtarılır. Artık tek başına kalan Szpilman, hayatını sürekli kaçarak ve yıkıntılar arasında gizlenerek devam ettirir.
    IMDB:8,5

    12. Amelie
    Amelie Paris’te garsonluk yaparak, kendine özgü bir dünyada yaşayan saf, çekingen ve masum bir kızdır. Annesinin beklenmedik ölümü, babasının soğuk tavırları ve yaşadığı travmalar neticesinde, sevimli ve boş şeylerle uğraşarak kendisine eğlence yaratmaya çalışsa da aslında hayatı sıkıcı bulduğu için kendisini son derece yalnız hissetmektedir. Bu kısır döngü Amelie’nin evde bir kutu bulması ve kutu sayesinde sahibini keşfetmesiyle birlikte bir anda son bulur. Amelie aşık olmuştur.
    IMDB:8,4

    13.Akıl Oyunları
    John Nash, çok zeki, yakışıklı ve Princeton’un matematik bölümünün en parlak yıldızıdır. Ancak bir süre sonra hayal dünyasına sürüklenir ve pgibolojik problemler baş gösterir. Kendi isteği dışında tedaviye alınır. Davranışları giderek tutarsızlaşan John’u karısı da terk eder. Gidecek hiçbir yeri kalmayan Josh, sokaklarda amaçsızca dolaşır. Çocukların alay ettiği bu adama karısı Alicia ve matematik topluluğu göz kulak olmaya çalışır.
    IMDB:8,2

    14. Prestij
    Rupert Angier ve Alfred Borden sahne sihirbazlığı yapmaktadırlar. Sihirbazların en parlak dönemleri olan yıllarda, yeteneklerini en üst seviyede sergileyerek başarı yolunda hızlı ilerlemek isteyen bu iki rakip, ilk zamanlarda keyifli bir rekabetin içerisinde olmalarına rağmen zamanla basit iki rakipten ziyade ölümcül birer düşmana dönüşürler.
    IMDB:8,5

    15. The Dark Knight
    Teğmen Jim Gordon ve Bölge Savcısı Harvey Dent’in yardımlarıyla, Batman, şehir sokaklarını sarmış olan suç örgütlerinden geriye kalanları temizlemeye girişir. Ama ekip kısa süre sonra kendilerini, Joker olarak bilinen suç dehasının yarattığı karmaşanın ortasında bulurlar.
    IMDB:9,0

    16. Sevginin Gücü
    Mathilda, New York’ta yaşayan ailesi dağılmış 12 yaşında küçük bir kızdır. Ailesini sevmeyen Mathilda için en değerli varlığı küçük kardeşidir. Babası uyuşturucu işlerine bulaşınca mafya ailenin tüm bireylerini öldürür. O sırada alışverişte olan Mathilda ise öldürülmekten kılpayı kurtulur ve Leon’un kaldığı daireye sığınır. Leon ise çok soğukkanlı bir katildir. Babalık, arkadaşlık gibi kavramlar ona çok yabancı olmasına rağmen Mathilda’ya karşı içten bir sevgi besler ve ona kol kanat gerer.
    IMDB:8,6

    17. Se7en
    Cinayet masasından iki dedektif bir seri katilin peşine düşer. Bu katil, cinayetleri, dünyayı yedi ölümcül günahtan temizlemek için işlemektedir. Bu günahları işleyenlerden bir liste yapan katil, kendini tanrının görevlisi sayar ve kurbanlarını acımasızca öldürür.
    IMDB:8,3

    18.Whiplash

    19.Köstebek

    20.Scarface

    Açıklamalar alıntıdır beyler helal edin.

    iyi seyirler..

    edit:toprak altında filmini izlemenizi şiddetle öneriyorum. sizi harbi harbi derinden etileyecek. sakın imdb puanına aldanayım demeyin. bu film hayatınızda yer edinecek hiç kuşkusuz..
    ···
   tümünü göster