/i/Devlet

  1. 126.
    +13 -3
    dıbınakodumun liselisi sevgilin yok, kız kardeşin yok diye böyle konuşuyorsun. Baban anneni 5 li gruba soksunda gör o zaman şeriatı
    ···
    1. 1.
      +2 -7
      Hasgibtir oradan kodumun bakiri.

      Benden hoşlanan kızlar oldu tabi.Kur'an'dan, Ümmet'den, ilimden, bilimden anlamayan, makyajdan snapten başka bir şeyi kafası basmayan o kızları gibsem ne olacak yesem ne olacak? ideali ve hedefleri olan insanların bu tarz ucuz ilişkilere ayıracak zamanı yoktur.

      Biz ölümlülerin zamanı kısıtlı. icraate dökmeliyiz fikirlerimizi. Sizin gibi züt büyütmemeliyiz.
      ···
    2. 2.
      +6 -1
      senin sevgililikten anladığın şey gibiş sokuşsa o senin zihninin kirliliği. Ben sana sevgilin yok derken , rahatça gezemeyeceğinden, taa evlenene kadar sevgilinin yüzünü bilr düzgün göremeyeceğinden bahsediyorum. Çünkü yasak değil mi? Kadınla erkeğin başbaşa olması yasak. Nasıl tanıyacağız öyle olursa? Nasıl tanıyacaksın da evleneceksin? Büyüklerin bir lafı vardır, kara kaşı kara gözü için mi yapacaksın evliliğini?
      ···
    3. 3.
      +1 -2
      Farketmez. gibiş sokuştan da bahsettim ilişkidende orada. Benim gibi idealleri olan adamlar bu tarz basit ilişkilerle ancak zaman kaybeder.

      Kadın-erkek ilişkileri tamamen yorumlama ile ilgili. Selçuklu'dan Kanuni'ye kadar kadın-erkek ilişkileri gayet şimdiki gibi rahattı. Zina gibi ağır suçların cezaları vardı.

      Düzgün yorumlarla kendi anlayışımızı ortaya koyarsak tıpkı eskisi gibi o bağnaz islam tüccarı görüşlerinden uzaklaşabiliriz. Hadisleri tamamen kaldırmakla başlanmalı işe.
      ···
    4. 4.
      +1
      Peki, sence o hale gelebilecek miyiz? Çünkü şeriat gelirse arap ülkeleri ile yakınlaşacağız ve avrupadan uzaklaşacağız. Arapların geleneklerine, arapların kültürüne özeneceğiz ve ya özenmesek bile bize geçecek. Bu durumlar nasıl engellenecek?
      ···
    5. 5.
      0
      Yoo neden onların kültürlerine özenelim? Avrupa ile eskisi gibi ilişkilerimize devam ederiz sorun olmaz. Avrupa Parlamentosu bile incil ile açılıyor biz kendi meclisimizi Kur'an ile açsak ne olacak?
      ···
    6. diğerleri 3
   tümünü göster