/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +14 -7


    5. Misafir Takım Vergisi



    ABD’de uygulanan bu vergi sisteminde; eyaletler borçlarını yerel halkın vergileriyle kapatamadığı için, sporcular gibi daha yüksek gelirli insanları kendine hedef seçmiş. Bir spor müsabakası için eyalet dışından gelen her oyuncudan, müsabakadan elde edeceği gelirin belli bir kısmı vergi olarak eyalet tarafından alınıyormuş.





    4. Korkaklık Vergisi



    Kral 1.Henry tarafından konulmuş ve tek amacı ordunun gelir kaynağını arttırmak olan bu vergi, savaşta geri çekilmeyi veya her ne sebeble olursa olsun kral için savaşmamayı tercih edenlerden alınan bir vergidir. ilk zamanlarda oldukça düşük miktarda olmasına karşın, daha sonra %300 zam yapılarak arttırılmış. Hatta savaş olmadığı zamanlarda bile şövalyelerden savaşmadıkları gerekçesiyle zorla para alınıyormuş.





    3. iskambil Vergisi



    Televizyon ve playstation hayatımıza girmeden önce belki de insanların en büyük eğlencesi kart oyunlarıydı.16. ve 17.yüzyıllar arasında ingiltere’de Kral 1.James, insanların bu ilgisini paraya çevirmek istemiş ve hemen vergilendirmiş. Oyun oynanan iskambil destesinin vergisinin ödendiğinin anlaşılabilmesi için, maça asının üzerine kraliyet arması mühürü basılıyormış.





    2. Üre Vergisi



    Roma imparatoru Nero tarafından uygulanan bu sistemde, insanlardan vergi olarak üreleri alınıyormuş. Eskiden üre, bir çok kimyasal işlemden geçip çeşitli alanlarda kullanılıyormuş. Çamaşırhanede, deri tabaklamada, yün kabartmada ve hatta söylentiye göre diş macunu yapımında kullanıyormuş.





    1. Osuruk Vergisi



    2003’de Yeni Zelanda’da uygulanmaya çalışılan bu vergi, çiftlik hayvanları üzerinden alınıyor. Özellikle ineklerin çıkardığı metan gazının, sera etkisini arttırdığı yönünde düşünceler sebebiyle uygulunan bu vergi; karşılaşılan aşırı tepkiden sonra yürürlükten kaldırılmış.



    Umarım beğenmişsinizdir panpalar altta daha önceden yazdığım başlıkları bulabilirsiniz.
    > (bkz: atatürk ün işgalci ingilizlere verdiği ayar)
    > (bkz: dünya nın en uzun süren 10 savaşı)
    > (bkz: hitler ve pervitin)
    > (bkz: guidestones ve 10 ilkesi)
    > (bkz: dünyanın en kısa 10 savaşı)
    > (bkz: tatung fu zaferi ve başbuğumuz mete han)
    > (bkz: tarihin en belalı 8 silahı)
    > (bkz: almanya seferi)
    > (bkz: büyük komutan ın italya seferi)
    > (bkz: ilklerimizi yazıyorum panpalar)
    > (bkz: dünyanın en iyi 5 keskin nişancısı)
    > (bkz: tarihin gördüğü en tuhaf 5 savaş)
    ···
   tümünü göster