/i/Soru Cevap

Bilmemek değil başlık açmamak ayıptır.
  1. 1.
    +65 -4
    Evet arkadaşlar.
    2005 yılında evlendim. Yaşım 35

    Evlilik düşüncesinde olanlar, ev ekonomisi hakkında sorusu olanlar, çocuk yapmayı düşünenler, Evli olupta arası sorunlu olanlar, Aklınıza takılan her türlü soruyu cevaplarım.

    Can sıkıntısından açtım konuyu iş yerindeyim işler durgun biraz. 1-2 saat buradayım

    Edit: Size nasıl tanıştığımızı kısaca anlatayım. 2005 senesinde görücü usulü tanışmaya gittik. Eşimi ilk gördüğümde işte aradığım insan bu dedim. 1,5-2 ay ailelerin onayı ile konuştuk flört dönemi geçirdik. 2. ayın sonunda söz ve nişan bir oldu.6 ay sonra da evlendik.
    Yani tanışıp evlenmemiz 6 ay içinde oldu.Bu süre kısa olabilir, fakat birçok tartışma ve kavgalar evli olduğumuz için fazla şiddetli ve uzun sürmedi. Sonuçta evlilik çocuk oyuncağı değil gözüyle baktık. Kol kırılır yen içinde kalır mantığıyla hareket ettik. Eşime hiç el kaldırmadım ( kaldıran gavat adam değildir zaten)
    Aramızda her zaman birbirimize karşı saygınlık olmuştur. Fikirlerimizi dinleriz. Her zaman aynı fikirde olmak zorunda değilsiniz.
    Not: Evde genelde kritik kararları ben alırım, evin eşyasına dekoruna karışmam. Canı nasıl isterse onu alır oraya koyar. Zaten erkek erkekliğini kadında kadınlığını bilmeli. Ben çalışır para kazanırım, Evin ve eşimin ve çocuklarımın ihtiyaçlarını karşılarım. Sadece maç günü kumandayı bana versin yeter, Tek şartım genelde budur.

    edit 2: bin doğalgaz tesisatçısı yüzünden haybeye igdaşa gittim. Boşuna zamanımı çaldı yavşak.
    Neyse geri geldim.

    Var mı başka sorusu olan.
    Arkadaşlar her konuda soru sorun. Yeterki cıvıklaşmadan. Elimden geldiği dilimin döndüğü kadar cevap vereceğim.
    Sizden ricam sululuk ve yavşaklık yapmayın

    edit3: Arkadaşlar çıkmam lazım.
    Şu yavşak doğalgazcıyla buluşacam. Evde kimse yok doğalgazı bağlatacam.

    Ulan bitane kaşar kadın yüzünden evi ocağı da taşıdık. Aslında bölelerini gibeceksin de içimizdeki allah korkusu yüzünden bişey yapmıyoruz.
    Siz sorularınız yazın ben akşam cepten girer cevaplarım

    Hadi kalın sağlıcakla

    edit4 :
    Arkadaşlar sanırım iyi bir forum oldu.
    Umarım herkesin sorusunu cevaplandırmışımdır. Arada kaçırdıklarım varsa PMden yazabilir. Kusuruma bakmayın.
    Açık ve seçik bildiklerimi aktardım.

    Aslında genelde sorular makul seviyede ve anlamlı sorulardı, buna sevindim. insanlar inci yazarlarını genelde abaza anlayışsız bi taktan çakmayan cahil cühela olarak tanıyorlar Aslında bizler de herkes gibiyiz. Herkes kadar saf herkes kadar çakal herkes kadar müslüman herkes kadar inançlı ve bi okadar da akıllıyız.

    Neyse arkadaşlar bi sonraki başlıkta gürüşmek üzere.

    edit 5 :
    Arkadaşlar PM den gelen soruların çoğu bakirelik üzerine gelmiş.
    Kısaca bu görüşümü sizinle paylaşayım.Ben evlilikten önce ilişkiye karşıyım. Fakat herşeyin iki bacak arasında ince bir zar parçasına odaklanmaması gerektiğine inanıyorum.

    Bu nasıl oluyor derseniz.
    Bi kadını sevdiniz ama sizden önce biriyle beraber olmuş. Şimdi bu huur mu oldu ? Size açık açık demiş ve bir hata yaptığını kabul etmiş .
    Siz nerden bileceksiniz Allah onun tövbesini kabul etti ve bağışladı. Allah demiyor mu hatalarınızı ben örter ve affederim.
    Siz kim oluyorsunuz da Allahın effedip bağışladığı bir hatayı onun yüzüne vurup bağışlamaktan affetmekten çekiniyorsunuz.
    Sizler kendinizi Allahtan daha büyük mü görüyorsunuz!!!. Allah sizin başınıza öyle bir bela gönderir ki şaşırıp kalırsınız.
    insanların hatalarını kusurlarını saklayın ve yüzüne vurmayın.Siz merhamet gösterin ki başkalarıda size merhamet göstersin, siz bağışlayıcı af edici olun ki ALLAH'tan af dileyecek bağışlanma dilecek yüzünüz olsun.
    Allah demiyor mu benim gazabım çok büyük ama merhametim gazabımdan daha büyük.

    Genç kardeşlerim, Eğer bir insan bir hata yapmışsa ve Allahtan hakkıyla af dileyip tövbe etmişse siz siz olun onun bu hatasını asla yüzüne vurmayın. Çünkü onun günahını siz almış olursunuz.

    Bana şunu diyeniniz olabilir, eşin bakireydi şimdi rahat rahat sallıyorsun.
    Ben evlendiğim zaman sormadım eşime bakiremisin diye. Bu şekilde bir soru onun kadınlık gururunu ve onun kişiliğine bir hakaret olurdu.
    Nice bakireler var ama ruhları huur olmuş. Konuşursam roman olur gördüklerimi anlatırsam sayfalar yetmez.

    Çok samimi arkadaşlarım var başlarda bakirelik diye tutturup sonradan yediği boynuzlar burdan Norveçe köprü oldu. Şimdi ne demek istediğimi anladınız mı ?
    ···
   tümünü göster