/i/Tespit

  1. 1.
    +50
    bir toplumuz. ne tam anlamıyla batı olabiliyoruz ne tam anlamıyla doğu. doğu ile batı arasında sıkışmışız. kendi benliğimizi kültürümüzü kaybediyoruz ne yazık ki.

    bir tarafta batının bilimini teknolojisini almak yerine batının ahlaksizligini gavatligini alan pelinsular ve berkacanlarla dolu bir nesil. tamamen özünden uzaklasmis dış görünümünü batılılar gibi yaparak onlar gibi giyinerek onlar gibi bir hayat yaşayarak batılı olduklarını zanneden ve bunla ovünen ülkeye hiç bir katkıları olmayan beyini zerre gelistirmeyen zavalli insanlar toplulugu. bunlar yüzünden muallaklarin huurlarin prim yaptığı bir ülke olduk. böyle bir nesil nasi bir ülkenin geleceği olabilir!

    diğer tarafta ise doğunun cehaletini yobazligini alan ıslami arap özentisi olmak zanneden yobaz insan topluluğu. bunlar da hayatı sadece dinden ibadet etmekten ibaret sanan Allah diyen herkesin peşinden koşulsuz sorgusuz giden bilimin teknolojinin gelişmişliğin umrunda olmadığı makata su kaçarsa oruç bozulur mu gibi saçmalıklarla uğraşan gene ülkeye hiç bir yararları olmayan insan topluluğu.

    en büyük hatayı benligimizden uzaklaşarak batı ya da arap özentisi olmakla yapıyoruz. bunlara engel olamazsak gelişmiş ve güçlü bir devlet olmak çok uzaklarda olacak
    ···
   tümünü göster