/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +2 -3
    En büyük insan Hz.muhafazid'dir demiştir. Araştırabilirsiniz,tarihi kitaplardan. Kaldı ki atesit olsa idi şimdi hacı hocayım diye para basanların,saf dini duyguları siyaset ile karıştıranların kökü kurumuş olurdu. Şuan demokratik bir ülkede laiklik ilkesi üzerine yaşıyorsak teşekkürü borç bilmemiz lazım, inancı ne olursa olsun Allah katında değerini bilemeyiz. Riyakarlık eder isek ihaneti kendimize etmiş oluruz.
    ···
    1. 1.
      +1
      en büyük insan muhafazid'dir dedi mi demedi mi bilmem, zira 30'lar öncesi sarf ettiği sözlerin büyük çoğunluğu muhafazakar halkın desteğini almak için söylenmiştir. 30'lar sonrası yazdığı tarih kitabı ve medeni bilgiler'de islam'ı ve islam'ın türk toplumuna verdiği zararları çok iyi analiz etmiş birisidir. muhafazid'den de hz.muhafazid şeklinde bahsetmez hatta bu kaynaklarda. ayrıca islam'ı da arap dini olarak anar.
      ···
    2. 2.
      0
      Çünkü islam kültürü Arap kültürü sanılmıştır tıpkı medeni olmanın batı kültürünü benimsenmiş olması gibi. Yukarda da bahsettiğim gibi hacı hocayım diye para basanlar sayesinde hala gelişmekte olan bir ülkeyiz. Ki dediğin cümleleri ilk kez senden duydum doğruluk payını bilemem ki öyle olsa bile o bir din adamı değil lider. inanca göre insan yargılamak benim haddim değil.
      ···
    3. 3.
      0
      Atatürk'ün müslüman olmadığı o kadar açık ki, sen öyle olduğuna inanmak istemiyorsun ama gerçekler senin hislerine göre hareket etmez.
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster