1. 76.
    +3 -1
    Mutlaka okumanız gereken 6 kitap arasında bir Franz Kafka, E. Allan Poe, Stefan Zweig, Dostoyevski, Tolstoy yerine gördüğüm şu kitaplar...
    Fantastik eserlerde bir Lotr, bir Hobbit, bir Harry Potter veya Dracula yerine gördüğüm klişeleşmiş düşmüş melek hikayesi...
    Mutlaka okunması gereken 6 kitap başlığını keşke silebilsen.
    Şahsen bu sayfığın kitaplardan Oğuz Atay'ın kitabı ve Beyaz diş haricindekiler değil okunması gereken 6 kitap olmak okunması gereken 6000 kitap arasında olamazlar.
    Ben bir kitabı kapattığımda neye bakarım biliyor musun bir fikrin hayatımda değişip değişmediğinde. Yani usta kalem Franz Kafka nın da dediği gibi "Eğer okuduğumuz bir kitap bizi kafamıza vurulan bir darbe gibi sarsmıyorsa, niye okumaya zahmet edelim ki?"
    Edit te sen kimsin ki Becca'ya laf ediyorsun diyorsun. Kardeşim yazarlar eleştirilemez diye bir kural mı var?
    Eleştiriyorum, yılları ve yüz yılları aşan kitaplar yerine okunması gereken 6 kitap diye bu kitabı saymanı eleştiriyorum.
    Oturmuş kitap okumayı severim diyorsun bir de yahu Türk ve Dünya edebiyatında (Oğuz Atay istisna) o kadar eser varken, sen bu kitaplar kesinlikle okunmalı dersen ben de eleştiririm kardeşim.
    Ayrıca Fısıltı serisi mutlaka okunması gereken değil bana göre okunmaması gereken kitaplardan birisi. Çünkü ne bu dünyaya katlanabilmek için bir şey buldum içinde, ne yüreğimin içindeki aleve bir damla su en kötüsü de kitabı kapattığımda hayatımda hiç bir değişikliğin olmamasıydı. Böyle kitapları okumayın arkadaşlar, zaman kaybedersiniz okunacak o kadar değerli fikirler var ki!
    ···
   tümünü göster