/i/Dertleşme

Derdini anlatmayan derman bulamaz..
  1. 1.
    +2142 -61
    Buna onlarca neden sayabiliriz fakat ben buna birazda özeleştiri ile yaklaşmak istiyorum.

    90lar nesli olarak bu konuda bizim de suçumuz var. Bizim zamanımızda mahallelerimizde bulunan abilerimiz vardı. Bu abiler bize ailemizin bir yere kadar verdiği hayat tecrübesinin geri kalanını tamamlayan güzel adamlardı. Bizleri sokak hayatına alıştırdılar. Yeri geldiğinde bizimle maçlar yapar, yeri geldiğinde bizleri korur-gözetir, bizlere sahip çıkarlardı. Gerçek mahalle dayanışmasını ben bu abilerle öğrendim. (Kısa bir anı: Hiç unutmam bir gün komşumuz bi kamyon odun almıştı. Bunların kömürlüğe yerleştirilmesi gerekiyordu. Bizler de o sırada 10-12 kişi maç yapıyorduk. Abi bize seslendi. 'Çocuklar hadi biraz yardım edin `' Biz hiç düşünmeden koştuk ve 12 kişi çok kısa bir sürede odunları yerleştirdik. Abimizde saolsun bize kolayla çokoprens almıştı. O gün orda çok yorulmuştuk ama o yediklerimizin tadını hiç unutamam.) Biz böyle bir ortamda büyüdük. Çok yorulmuştuk ama çok mutluyduk. Biz küfür etmemeyi, yaşlıların poşetlerini taşımayı, gece hanımlar rahatsız olmasın diye hızlı adımlarla önüne geçmeyi bu abilerden öğrendik.

    AMA NE YAZIKKi AYNI ŞEYLERi KARDEŞLERiMiZE VEREMEDiK.
    Çünkü o zamanlar hayatımıza teknoloji diye bir şey girdi. Herkes sokak hayatından bilgisayar hayatına geçiş yaptı. Mahallede küçük kardeşlerimizle top oynamak yerine metin2, silkroad gibi oyunları oynamayı tercih ettik. Kardeşlerimize hayat dersi vermek yerine MSN de kız profilleri aramaya başladık. Yeni nesille yeterince ilgilenemedik. Onlara ahlakı, doğruluğu aşılayamadık. Her olan şeye küfür etmenin ne kadar iğrenç bir şey olduğunu öğretemedik onlara. Evet 90lılar bu konuda sınıfta kaldık. Bu yeni neslin çoğunun bu durumda olmasında aileleri kadar bizimde payımız var. Bu işin sonu nereye gidecek bilmiyorum. Allah sonumuzu hayretsin. AMA ŞUNU SÖYLEMEK iSTiYORUM Ki ÇOK PiŞMANIM,. HEM DE ÇOK.

    Edit: ilginiz için hepinize teker teker teşekkür ederim. Bir cümleyi daha uygun olanı ile değiştirdim. Ben burada sadece gelecek hakkında endişelerimi paylaştım. Prim yapmak gibi bir amacım yok. Benim gibi düşünen kardeşlerimin olması benim için en büyük kazanım.

    Edit2: Bazı küçük kardeşlerimiz mesajlar attı. Bizi bunlardan sayma diye. Ben kesinlikle genelleme yapmıyorum. Ve dahi kimseyi de kırmak gibi bir niyetim yok. Sadece düşüncelerimi yazdım. Bu kötü neslin arasında yetişen tabi ki temiz çocuklar var. inşallah büyüdüklerinde vatanına milletine hayırlı vatan evlatları olurlar...
    ···
   tümünü göster