/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 26.
    +1
    ŞURA-7.Şehirlerin anası (Mekke'de) ve onun çevresinde bulunanları uyarman ve asla şüphe olmayan toplanma günüyle onları korkutman için, sana böyle Arapça bir Kur'an vahyettik.
    ENAM-92.işte bu da, bereket kaynağı, kendinden öncekileri tasdik eden ve şehirler anasını (Mekke’yi) ve bütün çevresini uyarasın diye indirdiğimiz bir kitaptır.

    Kuranın Mekke’deki Arap Kureyş kabilesine hitap ettiği ayetlerde açık olarak görülmektedir.

    Zuhruf, 44:Doğrusu Kur’an, sana ve KAVMiNE bir öğüttür. ileride ondan sorumlu tutulacaksınız.
    Burada sana dediği muhafazid olduğu söylendiğine göre: muhafazidin kavminin Türkler olmadığı açıkça bilinmektedir.

    Kuranda gerçekte olmayan bir çok fayalı ve iyi şeyi var diyen islamcılar bu ayetleri görmemiş olabilir mi? Amaçlarının ne olduğunu anlamanız ve islamın ne olduğunu gözlerinizle görmeniz açısından çok önemlidir.
    islamın şartları denilerek konulmuş her şey “islam sadece Mekke ve çevresi içindir” denilen kurandaki ayetleri destekler niteliktedir. islamın Dünya için olmadığının sadece Mekke ve çevresinde olan Arap milleti için olduğunun tüm kanıtları islam ve Kurandadır. Ancak Tüm Dünyadan haraç alıncaya kadar savaşmak da!

    islamcılar islam’ın Dünyanın Din’i olduğunu söylerler. Kurana göre sadece Mekke ve çevresinin dini olduğu ortadadır. islam ın şartıyla ilgili düzenlemeler de bu düşüncenin kanıtlarını daha da sağlamlaştırırlar. Yasin-40 da Kuranda gece gündüz birbirine eşittir yazmaktadır. Oysa sadece Mekke civarında gece gündüz uzunluğu birbirine yakındır. islamın tüm ibadet ve kuralları gece gündüzün eşit zannedilmesine göre düzenlenmiştir.
    Bunlar daAy takvimine göre belirlenmiştir. islam dünyasının sembolü Ay’dır. Tüm Dünyaya hitap edecek olsa, Ay takvimi yerine tüm Dünyanın kullandığı Güneş takvimini kullanması gerekmez mi? islamın Dünyaya değil, sadece Kureşys kabilesine hitab ettiğinin kanıtlarından biri de Ay takvimidir. Mekke de gece gündüz farkı az olduğundan Namaz vakitleri Mekke çevresinde oluşur.
    ···
   tümünü göster