/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 26.
    +35 -2
    1.si şu ki.
    Atatürk israil devletini tanıyamamıştır. israil 48 de kuruldu Atatürk 38 de vefat etti.(kopyalayıp yapıştırdın mı ne yaptin bilmiyorum.)

    Latin alfabesi göktür alfabesine çok benzer ve dünyada en çok latin alfabesi kullanılır.
    Safsata osmanlı zamanında yanlış anlaşılan söz olarak kullanılır. Günümüzde ise asılsız söz anlamında kullanılır.
    Din ve devlet işlerinin ayrılma ihtiyacını anlayamamışsan ben sana anlatayım. Cahil cühela hocaların halkı din üzerinden kandırması. Sultan reşatın(yanlış hatırlamıyorsam) cihat ilan edince kimsenin halifenin ilan ettiği cihadı gibine takmaması. (böylece halifelikte artık boş bir makamdır.) Din üzerinden halkı kandırmak. Anlamakta güçlük çekiyorsan daha kapsamlı bir şey söyleyeyim. Bu gün akpnin fetoyu büyüttükçe büyütmesi beslemesi, dini anlamda halkı kullanması. Çıkarları çatışınca 2 grubun birbirine savaş açması olanın yine halka olması. Din ve devlet işlerinin kesinlikle ayrılmasını gerektirir.

    Ayasofya'nın bencede, müze olarak kalması daha iyidir. Bursa'nı ilk camisinden hasır çaldılar lan. Ayasofya'da çok daha değerli tarihi eserler var. Hemde bir kültürel miras.

    Atatürk'ün mal varlığına geliceksek o kadar arazileri kendi koruma altına almıştır. Adam sokağa çıksa paraya mı ihtiyacı var sence? Zaten vefatından sonra hepsini devlete bıraktı.

    Bu maddeler uzar gider.
    Umarım ironi yapıyorsundur.
    ···
    1. 1.
      -2
      Ayasofya vakfiyesini bilmeyen bir cahil ! Ayasofya müze yapılamaz aç neden bir oku

      Zaten vefatından sonra hepsi devlete bırakılcak diye hadi tüm malları benim üstüme geçirin parayı yiym sonra ölüp develte bırakayım ooh ne ala dünya ?

      Dinde laiklik haramdır şunu bir öğrenemediniz arkadaş Önemli olan halifelik felan değil Şeriat ile yönetim buyur :

      v(CASiYE 18)

      Ya MUHAMED BiZ SENi APAÇIK ŞERiATA TABi KILDIK ŞERiATA UY BiLEMEYENLERiN HEVALARINA UYMA

      (MAiDE 44)

      KiM ALLAH'IN iNDiRDiĞi iLE HÜKMETMEZ iSE ONLAR KAFiRLERiN TA KENDiLERiDiR!

      (HAC 67)

      Ve BiZ BÜTÜN ÜMMETLER iÇiN TEK BiR ŞERiAT TAYiN ETTiK ONLAR ŞERiATLA AMEL ETSiNLER ÖYLEYSE EMRiM KONUSUNDA SENiNLE ÇEKiŞMESiNLER

      (MAiDE 50)

      iNANMIŞ BiR TOPLULUK iÇiN ALLAH'DAN DAHA iYi HÜKÜM VEREN KiM VARDIR?

      Peki hangi sebeple israilde büstü vardır ?
      ···
      1. 1.
        0
        hangi şeriat kardeşim suudi? iran? israil? hanefi? hanbeli? FETO? Tayyip? hangisi
        ···
      2. 2.
        0
        Buraya yazıyorum üstteki huur çocuğu yanacaksiniz2 Nickin den troll olduğun belli veya görevli amcık kafalı maaşın ne kadar ben de yapayım bari paraya ihtiyacım var tıp okuyorum en azından senden daha iyi tarih biliyorum bu huur çocuğunu ise alanlar benle irtibata geçin

        Amcık kafalı kimse yazmanış diye yazıyorum diğer yazdıkların zaten senin zeka seviyenin 2 haneli olduğunu gösteriyor

        Amina kodugumun, Kuran da şeriat dediğin şey insanın kendi uyması gereken kurallar neresinde bir devletten bahsediyor ben yemin ederim ki kuran ın tamdıbını okudum da senin okuduğuna inanmıyorum

        Kuran da bir sürü yerde cihad geçiyor şimdi onu direk savaş olarak mı alacaksın insanın kendi içindeki cihaddan bir habersiz seninle isid arasında fark göremiyorum âyet carpitmada

        Ayrıca bir gibten habersizsin başörtüsü yasağı 80 darbecileriyle anayasaya girmiştir daha öncesinde öyle bir zorunluluk yoktu

        Son olarak sen ve senin gibiler sabun yapılsa bu ülkeye daha hayırlı olacaksınız
        ···
    2. 2.
      +3 -1
      Ayasofya vakfiyesini özel kılan nedir? Fatih Sultan Mehmet'in yazması mı?
      Fatih'i özel kılan nedir? istanbul'u mu feth etmesi mi?

      Olm kelimenin tam anlamıyla yazıyorum. gibe gibe laikliğe uyacaksın. Bende uymak zorundayım. Bu gün bu ülkede laikliğin neden var olduğunu, neden gerekli olduğunu anlayamayan bir insanla tartışıyorum.
      Ayrıca yukarıda ki ayetlerde şeriat geçmez. Kur'an-ı Kerim'in hiç bir ayetinde şeriatın Ş si geçmez. Bunu hangi hoca tefsir etmiş marak ettim doğrusu.

      Gelelim neden laiklik olmalı. Laiklik demek devletin dinsiz olması demektir. Her dine eşit yaklaşması demektir. Dinin devletin içine nüfuz etmesini engellemek demektir.-Ortadoğu ülkelerine bak bakalım birbirini yiyolar hepsinde şeriat var.Şeriat var da ne oluyor kardeşim? Şimdi diyeceksin ki onların ki şeriat değil. Peki ya bizim ki si şeriat olacak mı?
      Laiklik demek, sen müslümansan hristiyana saygı duyacaksın demektir. Bak bak, şuanda laiklik olmasaydı bizim ülkemizde. Ortadoğudaki savaşın içinde birbirimizi yiyor olurduk.

      Ulan ülkenin % 99'u müslüman diyoruz, Kur'an-ı Kerim'i okusa okusa ülkenin %10'u okuyor.

      Atatürk'e gelelim, Atatürk cebinde para taşımazdı. Neden mi? Ülke onunda ondan.
      Şöyle bir gerçeklik var Atatürk 38'e kadar kelimenin tam anlamıyla padişah gibi yaşamıştır. Lakin demokrasinin temellerini atmaya çalışmıştır. Şimdi ki yobazlar o dönemde de olduğu için demokrasinin temelleri atılırken sekteye uğramıştır. Diğer partiler neden kapandı hiç okumadın mı olm? Teki kapanırken isyan çıktı. Ordu isyanla uğraşırken Musul'u Kerkük'ü Hatay'ı(sanırsam) kaybettik.
      insanımız biraz daha eğitimli olsa idi şuanda güllük gülistanlık yaşardık. 1 adet takkeli cübbeli adam çıkıp 2 ayet sallasa ortaya arkasından milyonlar gidecek kadar ülkemizin insanı cahil.Bir örnek daha vereyim, zamanında bir kesim feto hakkında bas bas bağırdı kardeşim. Uymayın şu adama, kandırıyolar sizi. Bir kesimde yok hocaefendimiz dedi. Şimdi hocaefendimiz diyen kesim adama beddua ediyor sövüyor.Şimdi fetonun zararları var mı var. Peki ülke insanı bu kadar dine körü körüne düşkün olmasa böyle adamlar fırlayamaz. Neden fırlıyor diye düşündün mü hiç? Bence ülke cahil kardeşim. CAHiL.

      Atatürk zamanında fırlayabilmişmiydi böyle herifler tabigibide fırlayamadı. Atatürk bütün böyle olanları astı, çokta güzel yaptı.

      Herneyse, Atatürk yanında para taşımazdı kardeşim. O kadar arsayı tek bir adam ne yapacak? Ayrıca o kadar fabrikayı, tarlayı bilmem neyi, Atatürk'ün talimatıyla yapılmıştır. Ahmet'in mehmet'in tarlası elinden alınıp Atatürk'e verilmemiş. Atatürk Orman Çiftliği'ni bilirsin, kurak bir topraktı. Atatürk'ün talimatıyla kurak arazi yeşillendirildi. Bunun gibi bir sürü yer var. Açıklamak istediğim şey, bu arazileri arsaları hem kontrol hem de himaye amaçlı zimmetine geçirmiştir. Ayrıca yiyim yiyim sonra devlete bırakayım demişsin. Önce sen Trablus'ta savaş sonra Çanakkale'ye git, daha sonra Filistine, daha sonra istanbul'a ordan, Anadoluya geç gizli toplantılar yap. Halkı ayaklandır, meclisi aç, Sakarya meydan muharebesini kazan. Bu millet sanada yedirir koçero. O zaman sen yemessen günah zaten.

      Not: Laikliği anlayabilmek için 1683 II.Viyana kuşatmasından itibaren gelişen olayları oku anla. Halkın cahilliğini gör. Sonra yorum yap.
      Tümünü Göster
      ···
      1. 1.
        0
        Ben o övgü konusunda senin gibi düşünemicem, Fetih 1453 filmi çıkmadan önce kimse böyle bir övgüden söz etmiyordu. Film için mi çok araştırılma yapıldı, yoksa...

        Peygamber efendimizin övgüsünü alması Ayasofya hakkında haklı olacağı anldıbına gelmez yiğido.
        Ayrıca yanlış anlaşılmasın ben tarihimi Atatürk'ten ibaret görmem. Fatih Sultan Mehmet'ten Kanuni'den Yavuz'dan kısacası Osmanlı'dan ibaret görmem.
        ···
   tümünü göster