/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
http://hizliresim.com/0yLJjD
  1. 1.
    +2 -1
    Bu basliklara asla prim verilmemelidir. Ne sukuyu ne de cukuyu hak eden bu basliklar, modlar tarafinca hemen silinip, yazarlari da sozlugu tekrar kullanmaktan men edilmelidir.

    Ataturk'ten nefret edenin bana gore bu ulkede yasama nedeni de yoktur. Ataturk bizim kurtaricimiz, eskiden osmanli yeni turk cumhuriyetinin en zor donemlerinde eski rejimdeki insanlar gibi kacmamis ve kendi ulkesini cani pahasina kardesleri ile savunmustur. Ona verilen tum topraklar, tum fabrikalar sonuna kadar hakki olup, buna laf edilmemelidir. Adam su an 80 milyonun yasadigi topraklari kurtariyor lakin siz adamin topragina mi laf ediyorsunuz lan? Adam ne karsi ulkelere kotuluk yapmis, ne de kendi ulkesine.

    Kim-jong un bile kendi ulkesinde tanri olarak gozukuyor, hitler de kendi zamaninda oyleydi. Ataturk ASLA halkina ona tapmayi itelememistir. Burada yazilanlarin aksine atamiz, ona karsi olanlari degil, CUMHURIYETE karsi olanlari ulkeden kovmustur, catismistir. Ulan biz daha 1 ay once demokrasi nobetine cikan insanlariz. Bu ulkeye demokrasiyi kim getirdi? Ataturk getirdi.

    Simdi diyecekler "sadece 1 parti vardi gotveren ne demokrasisi!". Evet lan 1 parti vardi, sen ulkeyi kurtarmis adamsin, senden baska kime oy verir turk halki, tum ulke senden yana zaten kimse parti kurmak istemiyor ki. Gecen adam baslik acmis atamizi kotuleyen turden. Be yav**, sen internetten gordugun 1-2 site ile goruslerini mi destekliyorsun? Internette gordugu 1 baslik ike bir maddesini desteklemis, digerlerine belge melge hak getire. NASIL MANTIK LAN BU? Sen git, o zamanlarda yazilan KITAPLARDAN, GAZETELERDEN ayni belgeleri bul, kendi gotumu gibmezsem serefsizim.

    TURKIYE CUMHURIYETINDE DININ DEVLET ILE BIR ALAKASI YOKTUR, OLMAYACAKTIR! Laiklik bu demektir. TBMM'de sen ben muslumaniz kardesiz demek YASAKTIR! Herkes birbirine siyasi anlamda yaklasmak zorundadir.

    Ben kendi nesilimizi ulkenin gelmis gemis en kotu nesili olarak goruyorum. Gerek liseliler gerek bu basliklar sayesinde gozlemlerimden yola cikarak soyluyordum. Bir liseli anlatiyor... "Sabah istiklal marsi okunurken ben bundan gibilmis seklilde okulun kasarina bakip nasil kacacagimi dusunuyordum... " Goruyor musunuz buradaki yanlisi? Sporcularimiz olimpiyatlarda istiklal marsi okunurken agliyor, bizimki gibinin derdinde. Ne utanc verici lan. Genclige hitabe okunurken bir gencin duygulanmamasi, aksine umursamamasi... Bir de seriyat gelsin, ataturk serefsizdir ve sevilemelidir diyen adamlar var. Bunlara ne demeli? Bence bunlar demokrasi ve laisite karsiti adamlar olup bu CUMHURIYETTE yasamamalari gerekir.

    Utanarak yazdigim bu baslikta, modlardan en azindan bu konu hakkinda hassasiyet gostermelerini rica ediyorum ve tesekkur ediyorum.

    Anayasanin ilk 3 maddesini okurken aglamamak icin kendimi zor tutarim hep. Buyurun;

    I. Devletin şekli

    MADDE 1. – Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.

    II. Cumhuriyetin nitelikleri

    MADDE 2. – Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

    III. Devletin bütünlüğü, resmî dili, bayrağı, millî marşı ve başkenti

    MADDE 3. – Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.

    Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.

    Millî marşı “istiklal Marşı”dır.

    Başkenti Ankara’dır.

    NE MUTLU TURKUM DIYENE!
    ···
   tümünü göster