/i/Felsefe

filozofiya'ya inananların kafalarını açtıkları uhrevi altincidir.
  1. 1.
    +3 -1
    Bahsettiğim ateist modelinde kendisini görüpte burda tatava yapıcaklar eksilesin geçsin ehehehe.

    Yıllarca ateizmin ateşli savunucusu olan Antony Flew Yanılmışım Tanrı Varmış adlı kitabı yayımladıktan sonra nasıl ki o günden sonra çevrelerince 'yaşlandı artık'' laflarına ithafen bu kitabı yazdıktan sonra bende buralara bişeyler yazıcam yoksa içimde kalıcak.

    Zariyat Suresi 47. ayet: 'Göğü gücümüzle biz kurduk ve onu biz genişletmekteyiz'.Geçen yüzyılın bilimsel keşfi olan evrenin genişlemesi zımbırtısı ne kerametse mağaradan çıkmayan araplar tarafından 1500 yıl önce uydurulmuş(!)
    Peki diyanet bu ayeti biz geniş kudret sahibiyiz diye çevirirkenburaya damlıyacak gene ateist troller ama ben diyanetin mealini okusam zaten Müslüman olmazdım len eheheehe.

    Yüzlerce yıl önce yaşamış olan Ebu Cafer Taberi veya Ebusuud (muhteşem yüzyıl Tuncel kurtiz) araştırıp bulabileceğiniz birsürü tefsirci bu ayetin kainatın genişlediğini ileri sürmüşlerdir. Sen gel islamı işid zanneden 12 yaşındaki ateiste gel bunu anlat.

    Ve daha sonra zütümle güldüğüm bir kitle var. Tüm hayatını güce ve en iyi dişiyi dölleme amacı güden sözlüğün entel taklidi yapan kitle ise cennetteki olası ciks vaadi ile dalga geçmesidirki ben buna tişört üstüne gömlek giyen üniversiteli ateizmi adını veriyorum (m.gibkofield)

    Bide şu tayfa var
    dünyada yüz milyar insan var bunlardan şukadarı Müslüman e bunların hepsi cehennememi gideceeeeaağdiyenler var bunlarada el cevap

    -Zaten kuran hiçbirzaman çoğunluğu üstün kılmıyoki sen günümüz Müslümanlarının açıp kuranı okuduğunumu zannediyosun?
    Bak ne diyor o açmadığınız kuran Yusuf suresi 40. ayette:Doğru ve sabit din budur, fakat insanlığın çoğu bilmezler.

    Bide islam ülkelerinin geri kalmışlığıyla ilgili atıfta bulunan hatta işidi gerçek Müslüman modeli zanneden sünepe yazarlara ithafen. Ali imran suresi 191. ayetin bir kısmı:

    -Onlar göklerin ve yerin yaradılışı hakkında derin derin düşünürler:
    Yarabbi sen bu gökleri boşuna yaratmadın'' derler.

    Sizce bu ayeti Müslümanların ne kadar çoğunluğu biliyor? peki böyle ayet olduğunu yeni öğrenenler? Peki islam dünyası bu ayeti uygulasaydı ne olurdu peki? hemen söylüyorum bakaım Fransız fizikçi Pierre Curie ne diyor:

    -Müslüman Endülüs'ten bize 30 kitap kaldı, atomu parçalayabildik. Şayet yakılan bir milyon kitabın yarısı kalsaydı çoktan uzayda galaksiler arasında geziyor olacaktık.

    herneyse nokta.
    ···
   tümünü göster