/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    -3
    Atatürk'ü severim ama türkiyedeki çoğu insan ya kemalist yada antikemalist ya adamın her yaptığı doğru yada yanlış böyle bir şey yok arkadaşlar insan aq bu yanlışıda var doğrusuda şimdi Başlığı cevaplıyorum:

    1- Kadınlara hak tanımış eyvallah

    2- Fabrika kurmuş adamın dibi zaten bu konuda Ülkeyi kurtarmış ve kalkındırmış hll

    3-He şimdi risale-i nura gibko dersen işte ananı gibtim çocuk yaparım sana isteğin görüşü tanı ama o kitabı okuyuş zihniyetini gibeyim senin o kitaba gibko diyorsun.

    4- ismetin aq

    5- insanların çoğu okuma yazma bilmiyodu zaten bütün evladlarımızı şehid vermiştik yani öyle bir gecede cahil kaldı falan safsata

    6- Yapsınlar anıtkabir reize bi kabir çok mu?

    7-Şimdi Kuran gökten indi aq cocugu kimse uydurmadı Cebrail Getirdi mesajı Peygamberde yanındakilere yazdırdı

    8-Şimdi Devletin dini islamdır maddesi olsada pek bir şey değişmiyor.

    9-...

    10-Ayasofya cami atalarımızdan Fatih Sultan Mehmet bu cami kapatılmasın demiş ki ne depremlerden geçmiş Osmanlı eserleri kaç yüz senelik eserlerimiz var yani onu korumalıyız falan fasa fiso geçcen o işi O CAMi AÇILMALI O KADAR !!!

    11- Sanane Aq işte burda özgürlük varsa istedğimi giyerim ister yahudi ister yunan şapkası kimse karışamaz ama maalesef öyle olmamış. ( Ki eğer ekonomi için yasaklandıysa modern şapkalar gemilerle satın alınıp zorunlu kılınmasaydı)

    12- Adamın inancına karışmayın aq ben size soruyom mu?

    13- Yine ismetin aq Atatürk yahudi köpeği değil ismet bini gibi

    14-...

    15-Evet bombalar istiklal mahkemelerinde asıp kesmişler buna mı inanmıcazz

    16- Büste secde eden yoksa sıkıntı yok :D

    17- Kuran insanların inancını zorlayarak bir şeyler yaptırmaz orası doğru

    18-Yeni yüzyıl yeni kanunlar kimse eskisi gibi olursa güzel olur demesin olmaz abi Bu devirde bu yönetim şekli (insanlar kendi kendilerine seçtiklerine inanmaları gerek işte bu yüzden demokrasi ama emin olun kendiniz seçmiyorsunuz birileri seçiyor)

    19-Parayı çalıpta zütüne mi soktu acaba ondan dolayı mı ihracatın ithalatı geçtiği tek dönem 1930-1940 aq'lar sizi

    20-...

    21-Araştırma yap demiş Ülke hazır değilmişte falan filan Atatürk kendine karşıt görüşteki insanlar toplanıyor diye kapattırdı bütün partileri Çünkü insanlar Atatürkün Batı yı örnek aldığını gördüler belki aşırı örenk aldığını düşünerek karşı çıktılar ama Atatürk kestirdi demokrasi yoluna gidenlerin partilerini kapattırdı zaten zulüm görmüş halkın cevabı (Dp %52.7 Chp %39.4) ile belli oldu.

    22- Hee Şimdi Nerde Laiklik. laikliğin tanımı dinle devlet işlerini ayırmak değil sadece ayrıca inanç özgürlüğüdür. Sen çoğunluğun arapça kalsın diyen halkına zorlayıp türkçe yaptıramazsın hani kurduğun demokrasi derler o zaman aq kemalist seni koşulsuz şartsız sorgusuz sualsiz bağlanmışsın dikkat et

    Bu başlıkta (bkz: atatürk neden sevilmez adlı başlığa cevap) ına cevap nitelğindedir.
    Kamuya duyurulur.
    ···
   tümünü göster