/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    +21 -3
    Türkiye'de trafikte, alışverişte, lokantada, tatilde, bilet sırasında… Aklınıza gelebilecek her yerde saygısızlığı görebilirsiniz. Milletimizin, başkalarına saygısı yok. Bencillik kendini aştı gidiyor. Başkalarının hakkına, hukukuna saygımız yok; hukuk kavrdıbına zaten saygımız yok! Saygıyı, baba yanında sigara içmemek sanıyoruz. Fakat ahlâk konusunda çöküntüdeyiz.

    Toplum, bir arada yaşayan canlılar demektir. insanlar üzerine düşünsenizde, canlıların bir arada olmasıdır. Toplum, ağaçlardır, hayvanlardır, insanlardır. Hiçbirisine saygımız yok. Para vererek toprak satın alıyoruz, aldığımız toprak üzerinde ve altında yaşayan her türlü canlıya saygısızca davranıyoruz. Kendimizden başka hiçbir canlıyı düşünmüyoruz.

    işte bu, toplumun çökmeye başladığı noktadır.

    KURALLAR DÜZEN iÇiN GEREKLiDiR


    Trafiğe bakıyorum; sinyal vermeyenler, makas atanlar, herkes sırada beklerken kendini uyanık sanarak kırmızıda geçenler… Ne ararsanız var. Kurallar, toplumda düzen ve birlik yaratmak için vardır. Kuralların ve saygının olmadığı bir toplumda, kaos vardır, anarşi vardır, ilkel yaşam vardır. Güçlü olan ayakta kalır, zayıflara yer yoktur. Konu güç ise, hepinizden güçlü birileri var. O zaman ölmeniz mi gerekiyor?

    Makas atan bu gerizekalı kardeşim düşünmüyor ki, yanından geçerken birisinin kaza yapmasına neden olabilir. O arabada hamile kadın olabilir, bebek olabilir, yaşlı olabilir. Hepsini geçtim, insanlar var ve insanlar ölebilir.

    Trafik ışıklarında bekleyen aptal yaratık bilmiyor ki; bir gün yeşilde geçerken, minibüsün biri arabasını biçip, bütün ailesini öldürebilir.

    SAYGI! TÜM CANLILARA!


    Sevgiliniz, sizin köleniz değildir. Kişisel hakları vardır, kişisel alanı vardır. Ağaçlar ve ormanlar, bilinçsizce kesip ev dikeceğiniz, AVM yapacağınız strateji oyunu değildir! Çocuklarımızın, torunlarımızın ve diğer insanların yaşdıbını sürdürebilecekleri düzeni sağlayan önemli canlılardır. Sokak hayvanları ve diğer hayvanlar, sen daha buralarda yokken, düzeni sağlayan; senin daha iyi beslenmeni ve daha iyi nefes almanı sağlayan, öldükten sonra o iğrenç bedenini parçalara ayıran sistemin parçasıdır. Senden daha değerlidir. TÜM CANLILARA SAYGI GÖSTERMEK ZORUNDASIN!
    ···
   tümünü göster