/i/Tespit

  1. 1.
    +130 -62
    şimdi ben diğer başlık gibi ülkedeki aşk dizilerinle kıyaslama yapmayacağım tabii , diğer zirvede olan diziler arasında genel bir kıyaslama yapacağım .
    --- dediğim alanların hepsinde daha iyi olan bir dizi varsa gösterin beraber tartışalım .

    1 - Senaryo : diziyi izleyenler bileceklerdir ki , en başından en sonuna kadar asla tahmin edilemeyecek iplik gibi işlenmiş planlı bir senaryo var , ve bazı yerlerde ciddi anlamda hasgibtir çekiyorsunuz . tam 7 tane major ( ana ) karakter var ve , dizi aslında bu karakterlerin bakış açısından bize olayları anlatıyor . ( belli bir ana karaktere bağlı kalmadığınıda es geçmeyelim )

    bunlar ise : Tyrion , Arya , Cersie , Jaime , Jon , Daenerys , Brandon

    2 - Teoriler : üstteki yazdığım maddeye bağlantılı olarak , o kadar geniş bir senaryo var ki , buda olaylar için türlü türlü imkan doğuruyor , dizi hakkında üretilen 100lerce teori var .

    3 - Oyunculuklar : aslında bu konu hakkında söylenecek çok şey yok , herhangi bir bilinen yabancı diziyi izlerseniz elbette ki oyunculuklar üst seviyededir fakat , yine game of thronesta en ufak bir amatörlük yok , figüranlar bile buna dahil .

    4 - Replikler : 6 sezon boyunca karakterler tarafından söylenilen o kadar çok güzel cümle var ki saya saya bitirilmez .karakterlerin sözlerine gidin bakın internetten , ne kadar ustaca yazılmış duygu yüklü .

    5- Evren : evet evren ; tıpkı Yüzüklerin efendisi gibi , ki o bana göre bu diziyle karşılaştırılacak tek yapımdır her ne kadar film serisi olmasına rağmen benzerlikler ortada . game of thrones , George R.R Martin'in dahice kurguladığı bir evrende geçiyor . kendine göre bir haritası , şehirleri , insanları , bitki örtüsü , mevsimleri herşeyi var ,

    6 - iyi adam kötü adam : dizide böyle bir şey kesinlikle yok , her karakterin kendine göre kötülükleri ve iyilikleri var . mesela ilk sezon nefret ettiğiniz biri ( örneğin Jaime ) son sezonda favori karakteriniz haline gelebilir . ayrıca bu karakterlerin tıpkı gerçek dünyadaki gibi , yaşadığı olaylar üstüne değişimleri ortada .

    7 - Çekimler : buna diyecek birşey yok zaten , tamamiyle bambaşka bir ortamda geçiyor ve bunu gerçekçi kılmak için her bölüm tıpkı bir aksiyon / bilim kurgu filmindeki gibi tonlarca efekt ile hazırlanıyor . hele geçtiğimiz sezon 9 . bölümde yaptıkları bir savaş sahnesi var ki bir çok aksiyon filmini cebinden çıkartır .

    Ayrıca imdb rekoru bu dizinin elindedir ; 6. sezon finalinde , tam 84.394 oyla 9.9 puan alarak , eski rekorun sahibi breaking bad'in 54 binlik 9.9 puanını geçmiştir .

    evet size tam 7 tane madde saydım , özet ise başlıkta .

    edit : benim gibi düşünüp destekleyen panpalarım sağolsun , varolsun.
    ···
   tümünü göster