/i/İnanç

İnanç
https://scontent-cdg2-1.x...796bdd429&oe=584A27DF
  1. 1.
    +5 -3
    Cevaplarını veriyorum. Şu fotoğraf fena halde sinirimi bozdu ve ben de burda bahsedilen ayetleri tek tek açıkladım bu resmi görüp aklında soru işareti kalacaklar lütfen okusun bu yazımı.

    YAKLAŞIK 45 DAKiKADIR BUNLARI AÇIKLAMAKLA UĞRAŞIYORUM HEPSiNi KENDiM YAZDIM AKLINDA SORU iŞARETi OLAN OKUSUN BU AÇIKLAMALARI.

    SIRASIYLA YAZILMIŞTIR ÖNCE RESiMDEKi iFTiRALARI SONRA AÇIKLAMAYI OKUYUNUZ

    EDiT: FOTOĞRAF ÇIKMADI FOTOĞRAFIN LiNKiNi ŞURADAN GÖREBiLiRSiNiZ: https://scontent-cdg2-1.x...796bdd429&oe=584A27DF

    NiSA 34: Nisa 34 ün gerçek mealinde kadınları dövün yazmaz arapçanın türkçeye yanlış çevrilmesiyle ilgili bir hata.

    NiSA 3: Ayeti açıp okuyun yetimler konusunda adalete riayet edemeyecekseniz beğendiğiniz kadınlardan ikişer üçer dörder tane alın diyor fakat bunun bir şartı var o kadınlara adaletle davranamayacaksanız yani huzursuzluk olacaksa bunu yapmayın diyor bu biraz arap töresiyle ilgili bir durum ille de beğendiğiniz kadınlardan ikişer üçer dörder tane alın demiyor eğer sen zaten yetimler konusunda adaleti savunuyorsan gereğini yapıyorsan böyle bir şeye gerek yok.

    MAiDE 38: Yoldan geçenin elini kesmiyoruz hırsızın elini kesiyoruz bir gün evine hırsız girerse anlarsın bu kuralın ne kadar güzel bir şey olduğunu.

    MAiDE 51: Bunda ayrımcılık var ama haklı bir ayrımcılık var, insan eti yemeyi uygun kılan hristiyanlık dinine mensup olan biriyle niye dost olayım? Egoist ve müslüman düşmanı yahudilerle niye dost olayım? Tabii ki de olmicam niye olayım manyak mıyım?

    TEVBE 5: Bak bak nasıl da cımbızlamışlar bulduğunuz yerde öldürün diyor ama kimi? Tabii ki Allaha ortak koşan müşriklerden bahsediliyor inanmayan girsin okusun mealden.

    NAHL 75: Burda köleleri aşağılamak ve köleliği yaşatmakla yakından uzaktan alakası yok ulan gidin bi okuyun açıktan yardım edenle gizli yardım edenin bir tutulmayacağını söylemiş tabii ki de öyle olacak gösterişle yardım eden mi daha iyidir gizlice rencide etmeden yardım eden mi?
    NiSA 24: Çarpıtmanın kralı yapılmış esir olan kadınla zina yapmamak şartıyla kadının rızasıyla evlenebilirsiniz diyor EVLENEBiLiRSiNiZ. Nerde tecavüz etmekten bahsediliyor anlamış değilim.

    ENFAL 39: Savaşmak emrediliyor ama neyin uğrunda savaşmak? Fitne fesadı bitirmenin uğrunda savaşmak tabii ki. Bunda sakınca gören zaten fitnecidir. Bu kadar basit.

    BAKARA 223: Bakara 223 diyor ki kadınlarınız sizin için tarladır, nasıl dilerseniz öyle yaklaşın. Sen kadına güzelce yaklaşırsan o tarladan yarar görürsün ama hor görürsen kötü davranırsan zarara uğrarsın anladın mı bu ayet biraz düşündürüyor ateistlerin anlayabileceği bi ayet değil böyle kafanıza sokmadan olmaz.

    TALAK 4: Ayette kadınların adet döneminden bahsediliyor görselde sübyancılığa onay vermekten bahsediliyor Allah aşkına üşenmeyin okuyun ayeti alakası yok bahsedilenle, çok farklı bi konu o yüzden tartışmaya dahi gerek yok.

    NEBE 33: Sadece 33 ü okursanız anlam bütünlüğü yok 31 den itibaren okuyun da anlayın aynı yaşta genç kızlar vardır diyor yani yaşıt, yaşıt ulan yaşıt aynı yaştasınız ne sübyancılığı?

    AHZAB 50: Ahzab 50'yi Nisa 24 ile ilişkilendirebilirsiniz cariyeleriniz size helal kılındı diyor fakat hangi şartlar altında helal kılındığı nisa 24 te yazar açın okuyun. Ayrıca bir kişinin size helal kılınması sizin o kişiyle birlikte olacağınız anldıbına gelmez karşı tarafın rızasıyla birlikte olursanız sorun yoktur burda anlatılmak istenen o. Ona bakılırsa sokakta gördüğünüz tanımadığınız bir kadın da evlendiğiniz takdirde size helaldir ama o kadının rızası yoksa dokunamazsınız bile bu kadar basit. Kafa istiyor biraz çalıştırın.

    AHZAB 51:Dilediğini yanına alırsın dilediğini ertelersin diyor DiLEDiĞiNi, dilediklerini değil, ayrıca yine burada nisa 24 ü hatırlamanız gerekiyor karşı tarafın rızası önemli zina yap demiyor ayet.

    AHZAB 53: izin verilmediği sürece evine girmeyin diyor bunda anormal bir şey yok ne kovalamasından bahsediyorsunuz sayın atayizler? izinsiz birinin evine girmek biri istemediği halde onla konuşmaya çalışmak çok normal bir şeymiş gibi konuşuyorsunuz garip.

    AHZAB 37: Zeyd'i eşinden zorla ayırmamışlar Zeyd kendi isteğiyle ilişkisini kesince böyle bir şey olmuş bunda ne bi içestlik ne başka bi anormallik yok gözünüzle okuyun aklınızla anlayın ayrıca o zamanları yaşamadan mahalle karısı gibi dedikodu yapmayın ayetler hakkında, basit bi cümle değil bu kutsal şeyler bunlar gerçi atayizlerin pek umrunda değil ama.

    BAKARA 65: Cumartesi günündeki avcılık yasağını çiğneyenlerden bahsediliyor yani bunun neden yasak olduğunu da araştırmak lazım sadece ayeti okuyup geçmekle bunda bilgi sahibi olamazsınız neden böyle bir hitap olduğunu araştırın.
    ···
   tümünü göster