1. 201.
    0
    Nüfusla askeri gücün doğru orantılı olmasından kastın, asker sayısının fazla olacağı ve bu sayede daha güçlü olacağımız mı yoksa iş gücü gibi başka bir neden mi ? Eğer birincisiyse, kalabalık bir ordu mutlak güç demek değildir. Gelişmiş ülkeler nitelikli personele ihtiyaç duyarlar. Buradaki kuru cahillerin iddia ettiği gibi kalabalık ordu eşittir güçlü ordu değildir. Aksine asıl önemli olan iyi eğitimli, tecrübeli, modern ekipmanlı ordudur. Sayısal üstünlük yerine teknolojik üstünlük sağlanmalıdır. Aksi takdirde gayrinizami harp uygulayan bir düşman kalabalık ama eğitimsiz, tecrübesiz, modern donanıma sahip olmayan orduları darmadağın eder. Sadece ABD, Rusya gibi ülkelerin değil TSK nın da amaçlarından biridir bu.

    Peki o ülkeler neden kalabalıklar ?
    için yanıyor değil mi bunu sormak için ? ABD, Rusya, Çin... Bizim ülkemizin bu kadar büyük bir yüz ölçümü var mı bak bakalım bir haritaya. Yahu bizim tehlikeli diyebileceğimiz yerler doğu bölgesi, hadi taş çatlasın, patlasın Ege'de Yunanlarla yaşadığımız sorunlar olsun. Hadi o da olsun. Dünyanın en güçlü silahlı kuvvetlerinden birine sahibiz peki bu gücün neyi yetmiyor bize ? Savaştan mı korkuyorsun ? Nüfus 20 milyon olduğu için birilerinin bizi işgal etmesinden mi korkuyorsun ? Bu kadar gelişmiş ve dünya ekonomisinde söz sahibi bir ülkeden bahsediyorduk yanlış hatırlamıyorsam. Böyle bir ülkeyle kimse çıkarlarını ters düşürmek istemez. Hala mı güvenlikten endişe ediyorsun ? Geçmiş savaşlara bir bak bakalım ölen insan sayısı ne kadar oluyor ? Savaşta 3 milyon savaşçı erkeğin toplanmasını bir kenara koyuyorum toplanmaz bile çünkü teknolojik üstünlüğün öneminden bahsettim. Ayrıca israil'in uyguladığı gibi bir askerlik politikası uygulanabilir. Askerliğini bitirmiş olanlar bile, tam hatırlamıyorum ayda bir kezdi galiba eğitime çıkıyor. Böylece güvenlik konusunda da bir sorun yaşanmıyor.

    Ben yazımın herhangi bir yerinde süper güç olduk/olacağız falan da demedim. insani gelişim endeksinde zirve yaptık dedim sadece.
    ···
   tümünü göster