/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 26.
    +11 -9
    Bak guzel kardesim refah seviyesinin ne oldugunu bilmedigin icin sana kulak asmiyorum ama beni iyice bir dinle.
    Refah nedir biliyor musun? Refah bir insanin hangi iste calisirsa calissin, aksam evine arabasiyla gidip, karnini guzelce, istedigi yemeklerle doyurup, kalan bos zamanlarinda kalan parasini da eglenmeye yatirmasidir refah.
    Bak bakalim Avrupanin hangi ulkesinde bunlar yok. En kotu ulke Bulgaristan'da bile bunlar mevcut.
    AKP hukumeti basa gelmeden once sen 100 dolarla turkiyede 30 kilo antep fistigi alabiliyordun. Simdi kac kilo alabiliyorsun sen hesapla.
    Ayrica dolar 1.5 milyon iken senin alim gucun vardi ve uretim yapabiliyordun. Kendi insanina devletin urettigi mali satabiliyordun. Misal olarak Sumerbank. Ne oldu? Kapattilar.
    Avrupada bir asgari ucret(Misal Almanya) 1200 Euro. Sen orada markette bir market arabasi dolusu yiyecek icecek alsan senin odeyecegin maksimum miktar 30 eurodur. Turkiyede 200 TL yi gecer.
    Benzini ele alalim. Benzin Almanya'da 1.20 euro, Hollanda'da 1.40 euro. 98 Oktan haa en kalitelisinden. E Turkiye'de ne kadar bu benzinin litresi? LPG ne kadar? Sen hesapla
    Evet, COMARSIN, evet, MAKARNACISIN. Cunku diger yerleri ve diger hukumetleri goz onune almadan tek bir siyasi partiyi sevmen ve ona baglanman senin yobazligini gosterir.
    ···
    1. 1.
      +1 -1
      Ya sen salaksın amk, marjinal olmaya mı çalışıyosun. Refah nedir biliyo musun demişsin, öyle konuşmussunki sanki 2000den önce refah seviyesinde bir ülkeymişizde, akp başa geldikten sonra aç kalmışız gibi. Sen yurt dışında ki enflasyonu bilmiyorsun koçum, hiç yurtdışına çıkmamışsın. Alma gücü nedir bilmiyosun. Sen cebindeki 1 euroyla turkiyede 3 kilo domates alabilirken birçok avrupa birliği ülkesinde 1 euroyla en fazla 2 tane domates alabilirsin. Yok 30 euroya evin aylık harcını düzüyor bilmem ne diye yalan dolan konuşupta şu boş veletleri yanlış bilgilendirme. Sürekli avrupa ülkelerinde gezen birisi olarak söylüyorum bu dediklerimi. Senin bahsettiğin refah seviyesinde ki ülkeler sadece amerika, ingiltere gibi dünyanın süper gücü durumundaki ülkeler.
      Sistemi eleştirerek marjinal olmaya çalışan abdurrahman gibisin, azcık kafanı kullan.
      ···
    2. 2.
      0
      Liseli madem ki Avrupa icerisinde geziyorsun acik adresimi PMden atayim sana atla gel takilalim kim kac senedir Avrupa'daymis gor. Acaba sen kac yasindasin da 2000'den onceki refahi gormus gibi konusuyorsun? Evet AKP yuzunden etin fiyati 50-60 Lirayi gordu, yalan mi? Avrupa'da tarimi olan hangi ulke kiloyla satmiyor biliyor musun? Ispanya, Portekiz, Yunanistan, Macaristan, Romanya, Cekiya, Makedonya diye sana daha sayabilirim cunku o saydigim ulkelerin hepsinde en az 6 ay yasadim. Ha taneyle satilan ulkelerin tarimi zaten yok, onlar da Turkiye, Yunanistan ve Ispanya'da yetisen domatesin en kalitesini yiyorlar senin gibi hormonlu, tas gibi ve kumlu domates yemiyorlar. Evet benim haftalik alisverisim 30 Euroya mal oluyor. Bunlarin icinde peynir, zeytin, salam, sucuk, sosis, meyve,sebze, et gibi seylerde var ve son olarak senin bu bahsettigin Amerika, Ingiltere gibi ulkelerden diger Avrupa ulkelerine geliyorlar asil refahi gordukleri icin. O super guc dedigin ulkelerden alinan vergilerin haddi hesabi yok. Ha o ulkeleri gidip gorseydin, orda yasasaydin zaten bana hak verirdin.
      Beni elestirmeye calisarak Tayyip Erdogan'i ilahlastirmaya calisan bir COMARsin, azicik beynini kullan kafani degil.
      ···
   tümünü göster