/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 76.
    +38 -2
    Görünsün diye yazıyorum.
    Adam çok açık ve güzel yazmış samimiyetle tebrik ediyorum. Hakaret olmadan, net yazdığı için.
    2k lılar yağ, tüp sıra kuyruklarını, hastanelerdeki kuyrukları bilmezler. Ülkedeki önceki rezilliklerden bi haberdirler.
    Çekincem şu ki bu bilmeyen, ordan burdan duydukları ile konuşan neslin daha sonra salaklık yapıp ülkeyi rezil duruma getirmesi. 2k lılar sosyal medyadan, çevremden göründüğü kadarıyla umut vermiyor. Umarım yanıltırlar.
    ···
    1. 1.
      +7 -3
      yalan soyluyosunuz. ben 40 yasindayim, yag tup kuyrugu gormedim, benden onceki nesil, sizin zehirlediniz, astiniz, yedirmeyiz diye zirladiginiz adamlarin iktidarinda, dunyada yasanan kuresel krizler, sagci darbeler, doviz gibintisi yuzunden gormus olabilir. istanbul gibi asiri nufusuolan bir sehirde internet, hatta telefon bile olmadigi icin siralar olmus olabilir ama turkiyenin diger il ve ilcelerinde yasayan buyuk cogunlugu hastane sirasi emekli maasi sirasi da gormedi. utanmasaniz eskiden iphone yoktu simdi var diyeceksiniz. gormediklerimiz bununla sinirli degil, mesela davul zurnali terorist karsilandigini, devlete karisan cemaatcilerin hukumetle el ele orduyu esir aldigini da gormedik. ama ben sizin gormediginiz bir seyi her sene gordum. ulkenin basbakani cikardi devlet televizyonuna, diger muhalefet liderlerinin karsisinda onlarin sorularina canli yayinda gibe gibe cevap verirdi. siz o gunlerin oturun da takunu yiyin takunu.
      ···
    2. 2.
      +4 -3
      40 yaşında burada gelmiş incide bana aşık atıyor. Güldürdün panpa. Yoksa "panpa amca" mı demeliydim. Heheeee...
      Ben 23'üme giriyorum bir kaç gün sonra. Ve çocukluğumda çok iyi hatırlıyorum, o zamanlar SSK hastaneleri vardı. Ve biz ilaç kuyruklarında büyüklerimizin ellerin de sıralarda beklerdik. Onda da her ilacı vermezlerdi. Bir kaç ilaç için saatler. Vay bee nereden nereye. Şimdi numara gösteriyon şak elinde. Hee hatırlatmakta fayda var. O eski zamanlarda şimdi Ghandi dediğiniz ama o rezaletin başındaki Kılıçdaroğlu'da oturmuştu. Ne çabuk unutursunuz? Ama biz hatırlarız hem de hatırlatırız "panpa emmi" Yağ ve tüp kuyruğunu bizzat görmedim ama ninlerim, annanelerim anlatırlardı. Ben sana mı inanayım ona mı? Tabi ki ona. Ayrıca sadece büyük şehirlerde kuyruk var demişsin de ben o zamanlar Eskişehir gibi küçük bir şehirde yaşıyordum. Sizde bu günleri mumla arayın. ilerde daha bir ızdırap çekebilirsiniz. Çünkü bu vatanın başından gitmeye niyetimiz yok. Daha yeni başlıyoruz inşaAllah.
      ···
    3. 3.
      +1
      ulan sen neyin kafasında 40 yaşında o kadar yönetim görmüş adama utanmadan ben 23 yaşındayım ama diyorsun 2016 nın türkiyesin teknolojinin bu kadar geliştiği devirde bile bazı devlet ve numune hastanelerinin bazı bölümlerinde hayvan gibi sıra var sen ne yin kafasındasın yağ şeker kuyruğunu bilen ninelerin o yıllarda üeticilerin hükümeti devirmek için yağ şekeri masa altı yaptığınada bilir tüp kuyruğuna giren dedelerin o yıllarda arap israil savaşı olduğunuda bilir araplar israille savaşırken israile yardım edebilecek devlete petrol satmayacağını söylemiş o yıllarda bütün dünyada petrol sıkıntısı olmuş hatta petrol fiyatları tavan yapmıştır bu olaylar olmadan önce 70 lerin başında demirelin benzin varda biz içtik lafınıda bilir senin o ninelerin yine o yıllarda kıbrıs harekatının olduğunu avrupa ve amerikanın bize ambargo koyduğunuda bilir ayrıca o yıllarda halkın alabilecek gücü vardı talepte sıkıntı yoktu ama ortada ürün yoktu her şeyi karaborsa yapmışlardı sırf halkı kışkırtmak için halkın alım gücü yüksekti şimdi öylemi amk anca karnını doyurursun bir tak yapamassın her şey ebesinin amı kadar olmuş bekleyin siz bekleyin giderken ülkenin anasını gibecekeler yoksa ömürlerini içerde geçirir senin o taptığın adamlar
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster