/i/Saçmalamaca

Bu altincide saçmalamak serbest !
  1. 1.
    +3
    Uluslararası astronomlardan oluşan bir ekip yaklaşık 100 ışık yılı uzaklıktan gelen bir sinyal keşfetti. Sinyalin Dünya dışı zeki canlılar tarafından gönderilmiş olma ihtimali üzerinde duruluyor.

    Gelen sinyalin gücü ve seyahat ettiği mesafe göz önünde bulundurulduğunda, araştırmacılar bu sinyalin, Kardaşev ölçeğine göre Tip II seviyesinde bir medeniyet tarafından gönderilmiş olabileceğini düşünüyor. Kendi yıldızının enerjisini dilediği gibi kullanabilen bu tarz bir medeniyet, bizim gelişmişlik seviyemizden bir kaç bin yıl daha gelişmiş bir seviyede demektir. Eğer bu radyo sinyali direkt olarak Dünya hedef alınarak gönderilmişse bu medeniyet, dev kara deliklerin enerjisini dilediği gibi kullanabilen Tip III seviyesinde bir medeniyet olabilir. Bu da karşımızda bizden 100 bin ila 1 milyon yıl daha gelişmiş bir medeniyet olduğunu gösterir.

    Peki Kardaşev ölçeği nedir ?

    Rus astronot kardashev'e göre tüm bir gezegenin kaynaklarını kontrol edip gezegene tam anlamıyla hakim olan bir teknolojik gelişime sahip olan uygarlık kardashev civilisation type-1, bir güneş sistemini kontrol edebilecek seviyede bir uygarlık kc type-2, bütün bir galaksiyi kontrol edebilecek teknolojik seviyeye sahip uygarlık kc type-3 olarak sınıflandırılır. şu anda bildiğimiz tek uygarlık olan insanlık kc 0,3 - 0,7 civarı bir ölçektedir. 

    elimizdeki sağlam bilim kurgu eserlere baktığımızda kc type-3 seviyesine ulaşmaya çalışan uygarlıkların hikayelerini okuruz, gerek asimov'un imparatorluğu, gerekse star wars'ın imparatoru kc type-3 haline dönüşmeye çalışan bir gücün hikayeleridir. 

    işin daha enteresan tarafı din tarihine baktığımızda insanlığın gelişimini bir tür kc-3 uygarlığının etkilemeye çalıştığını görürüz. tevrat'taki genesis hikayesi sanki böyle bir teknolojik gücün önemsiz bir gezegende yaptığı bir genetik deneyi anlatır gibidir.

    beyler hazırlanın misafirlerimiz var.

    edit:(alıntıdır)
    Kaynak: The Daily Galaxy
    ···
   tümünü göster