/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +44 -11
    Bazıları yabancı devletlere işbirliği halinde yapılmıştır ancak menşei Türkiye'dir

    MPT
    Türk Silahlı Kuvvetlerinin bu silahın sır gibi tutulan projesi amerikalı bir Silah şirketine kaçak olarak satılmaya çalışılırken yakalandı ve bir fabrika müdürü tutuklandı.

    BORA-12
    Makine ve Kimya endüstrisi kurumu tarafından geliştirilen türkiyenin ilk keskin nişancı tüfeğidir. Ayrıca Bora 12 Azerbaycan ordusuna da ihraç edilmekte ve Azerbaycan ordusunda da aktif olarak kullanılmaktadır.

    COBRA - ZIRHLI TEKERLEKLi ARAÇ
    Türk Silahlı Kuvvetlerinin istekleri doğrultusunda yol ve doğa şartlarında sorunsuz bir şekilde ilerleyebilmek için Otokar tarafından Kobra tasarlandı.

    ANKA iNSANSIZ HAVA ARACI
    Tehlikli bölgelerde keşif, gözetleme ve hedef tespiti için geliştirilen Anka Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından yapıldı.

    T129 ATAK HELiKOPTERi
    Türk Havacılık ve Uzay sanayi tarafından üretilen bu helikopter taarruz için üretilmiş bir araçtır. Hafif ve diğer helikopterlere göre çok daha hızlı ilerleyebilmektedir. Aynı zamanda manevra kabiliyeti de yüksektir.

    ALTAY MiLLi TANK
    2007 yılında Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi tarafından başlatılan çalışmalar sayesinde modern savaş meydanlarına uygun bu tank ortaya çıktı. Ağır bir ana muharebe tankı olan Altayın diğer tankların aksine hareket kabiliyeti yüksektir.

    SOM Füzesi
    Her parçası Tübitak tarafından geliştirilen Som füzesi şu anda seri üretimde ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterine girmiş durumda. Bu füzenin 300 Km menzili bulunuyor.

    MiLGEM MiLLi GEMi
    Milli ve Gemi kelimelerinden ortaya çıkan Milgem'in 2004 yılında büyük bir gizlilikle çizimleri bitirildi. 2005 yılında ise inşa süreci başladı.

    Tf X Avcı Uçağı
    Türk Silahlı Kuvvetlerinin elinde bulunan f16 ların 2030'lu yıllarda emekliye ayrılması üzerine. Yine dışarıdan uçak almak yerine bu tarihten itibaren göklerde kendi uçağımız ile uçmak hedefleniyor.
    ···
   tümünü göster