/i/Nostalji

eski değil eskiyemeyen konular
  1. 1.
    +21 -5
    Evet beyler hemen başlayayım öncelikle amacım prim değil duygulandırmaktır

    Ben oynadıklarım hakkında yorum yapabilirim (tbogt ve tlad ı indircem)

    Evet Beyler başlayalım

    3D evren



    GTA 3



    Claude, Catalina ve Miguel, Liberty City'de bir banka soymayı planlarlar soygun sırasında Catalina Claude'u vurur, paraları alıp kaçar. (Oyunun giriş sahnesi olan banka soygununun tam olarak nerede geçtiği belli değildir, ilgili sahne Liberty City haritası dışında, kesilmiş bir sahnede geçmektedir.) Claude şans eseri hapishane arabasından kurtulunca Catalina'yı intikdıbını almak için aramaya başlar. Bu zaman içerisinde de büyük suikastler ve hırsızlıklar yapar, şehirde adını duyurur. Oyun bu olaylar çerçevesinde şekillenmiştir.

    Claude GTA San Andreas'ta da görünmüştür. San Andreas'ın ana karakteri ve Catalina'nın eski sevgilisi olan Carl Johnson ile yarışmış ancak kaybetmiştir. Tüm bu olaylar Catalina'nın Carl Johnson'dan ayrılıp Claude'la birlikte Liberty City'ye yerleşmesiyle olmuştur.





    GTA SA



    Oyun, ana karakter Carl Johnson'ın "CJ" 1992 yılında annesinin evine cenaze için 1987'de taşındığı Liberty City'den Los Santos'a geri dönüşüyle başlamaktadır. Oyun 1992 yılında geçmektedir. Grove Street Families'in dağıldığını öğrenen CJ, temelli dönmeye karar verir. CJ'in dönmesiyle birlikte San Andreas eyaleti zamanla büyük değişimler geçirir. Grove Street Families'e ihanet eden Ryder ve Big Smoke gibi karakterler de CJ tarafından öldürülür. Grove Street Families güç kazanmaya başlar ve Los Santos'un hemen hemen her bölgesini ele geçirir.





    GTA Vice City (namıdeğer Gta Türk)



    Sonny Forelli, Liberty City‘deki üç büyük mafya ailesinden biridir. Tommy Vercetti ile Sonny beraber büyümüşler ve çok iyi arkadaş olmuşlardır. Sonny organizasyonda Tommy‘e üst düzey bir mevki sağlamış ve Tommy‘de aileye çok sadık kalmıştır.

    Sonny, 1971 yılında Liberty City‘de Tommy Vercetti‘yi Harwood‘da bir adamı öldürmesi için görevlendirir. Tuzağa düşen Tommy 1 adam öldürecekken 11 adam öldürür ve 15 yıl hapse mahkum edilir. Bu olay sonucunda kendisine Harwood Canisi lakabı takılmıştır. Bu olaydan sonra Tommy, Sonny‘nin kendisine ihanet ettiği ve onu tuzağa düşürdüğü konusunda kuşku duymaya başlar

    Tommy, Sonny için çalışmaya başlar. Bir uyuşturucu alışverişi sırasında kimliği belirsiz kişilerce baskın yapılır. Tommy oradan kurtulan üç kişiden biri olur fakat Sonny'nin milyonlarca dolar parasını ve uyuşturucusunu kaybetmiştir.

    Sonny, Tommy'ye parayı ve malı getirmesi için fırsat verir. Tommy, uyuşturucu bağımlısı avukat Ken Rosenberg‘in, kardeşini yeni kaybetmiş uyuşturucu satıcısı Lance Vance'in yardımları ile organizasyonunu zamanla güçlendirir. ilerleyen zamanlarda Tommy, Vice City‘de






    GTA 4



    Niko Bellic adında yasadışı yollarla göç etmiş Bosna Savaşı gazisi olan bir Sırp uyruklu bir adamın hikâyesini ele alınmaktadır. Niko, Liberty City'e Amerikan rüyasını yaşamak ve on beş yıl önce kendi askeri birliğine ihanet eden kişiden intikam almak için gelmiştir. Kuzeni Roman Bellic, Niko şehre gelmeden önce ona zengin bir hayat yaşadığını, villalarının, spor arabalarının olduğundan bahsetmiştir. Niko şehre geldikten sonra gerçeğin böyle olmadığını, Roman'ın kumar borçlarıyla, tefecilerle uğraştığını ve kirli bir apartman dairesinde yaşadığını öğrenir.

    Niko çok geçmeden, Roman'ın tefecisi olan Vladimir Glebov için Roman'ın borçlarının karşılığı olarak görevler yapmaya başlar fakat Vlad aynı zamanda Roman'ın kız arkadaşı olan Mallorie Bardas'a sarkmaktadır. Niko Bellic bundan rahatsız olur ve Vlad'i öldürür. Roman ile birlikte cesedi denize atarlar. Bu cinayet üzerine Niko, Roman'a Liberty City'e intikam için geldiğini ve iki kişiyi aradığını söyler.

    Bu olaydan sonra Vlad'in üstleri olan Mikhail Faustin ve ortağı Dimitri Rascalov, Roman ve Niko'yu kaçırır. Faustin, Vlad'in öldürülmesine kızmaz ve Niko'yu işe alır. Niko, Faustin için birtakım görevler yapar. Faustin'in çılgınca kararlarının ardından ortağı Dimitri, Niko'ya Fauistin'i öldürmesini söyler. Niko, Fauistin'i öldürür ve parasını almak için Jamaikalı arkadaşı Little Jacob ile Dimitri'nin yanına gider. Dimitri, Niko'nun eskiden iş yaptığı ve sonradan bozuştuğu Ray Bulgarin ile gizlice anlaşmıştır. Ray Bulgarin, Niko'nun kendisine borcu olduğunu iddia etmektedir. Dimitri ile Ray Bulgarin Niko'yu öldürtmeye çalışır fakat Niko, Jacob ile beraber Dimitri'nin adamlarını öldürür. Dimitri ile Ray Bulgarin olay yerinden kaçar.

    Niko'ya Roman'dan telefon gelir. Niko'yla ikisi buluşurlar ancak Roman'ın alevler içindeki dairesi ve taksi durağıyla karşılaşırlar. Olayı gerçekleştiren Dimitri'nin adamlarıdır. ikisi Bohan'a kaçarlar. Roman, kız arkadaşı Mallorie'ye evlenme teklif edeceğine dair planlarını açıklar. Bundan birkaç gün sonra Mallorie Roman'ın ortalarda görünmediğini söyler ve Dimitri ve Rus Mafyasının onu borçları ve Niko'yu yakalamak için kaçırıldığı ortaya çıkar. Niko onun tutulduğu yere gider ve Roman'ı kurtarır. Niko ilerleyen günlerde şehir civarında yeni dostlar edinip irlandalı McReary Suç Örgütü (Gerry McReary, Packie McReary, Francis McReary ve Derrick McReary), Pegorino Suç Örgütü (Jimmy Pegorino, Ray Boccino ve Phil Bell), Playboy X, Dwayne Forge, Elizabeta Torres ve daha birçok suçluyla ve suç örgütüyle; aradığı kişiyi bulmak, para biriktirmek, kendisini ve kuzeni Roman'ın hayatını korumak için çalışır. Niko sonunda askeri birlikten ihanet ettiğini düşündüğü iki kişiden biri olan Florian Cravic'in izine Ray Boccino aracılığı ile rastlar fakat kendisi ismini Bernie Crane olarak değiştirmiştir ve Niko, Bernie'nin aradığı kişiyle hiçbir bağlantısı olmadığını tespit eder ve geriye tek şüpheli şahıs kalmıştır: Darko Brevic.

    Niko Bellic, United Liberty Paper adı altında belirsiz bir devlet dairesi ve Jon Gravelli adında bir mafya lideri için çalışır. Karşılığında United Liberty Paper, Darko'yu Liberty City'e getirir. Niko, uyuşturucu düşkünü ve suçluluk duygusu hisseden Darko ile karşı karşıya gelir. Darko'yu infaz etmek ya da bağışlamak oyuncunun tercihine bırakılmıştır. Daha sonra kendi geçmişinin acılarını dindirmeye çalışan Niko bir barda kafa dinlerken Jimmy Pegorino ile karşılaşır ve Niko'dan kendisine para karşılığı son kez bir iyilik yapıp yapamayacağını sorar; iyilik de bir eroin nakliyesini kendisi için ele geçirip bir Dimitri'ye satmaktır.





    GTA: Lost And Damned



    Kahramanımız Johnny Klebitz ünlü motorgiblet çetesi The Lost’un patronudur. Diğer çetelerle barışı sağlayan Johnny, The Lost’u beladan uzak tutmaya çalışmaktadır. Çetenin asıl lideri Billy ise uyuşturucu yüzünden hapistedir ancak cezası bitmiş ve çetenin liderliği için tekrar ortaya çıkmıştır. Daha ilk günden diğer çetelerle çatışan ve insan öldürmeye başlayan Billy ile Johnny karşı karşıya gelmeye başlarlar. Billy hızlı bir şekilde çeteyi kaosa sürüklemeye başlamıştır ve çete üyeleri sorgusuzca Billy’i takip etmektedirler. Johnny ise hem kendisini, hem de arkadaşlarını bu sorundan sağ bir şekilde çıkartmak istemektedir.





    GTA The Ballad of Gay Tony



    Bu öyküdeki kahramanımız ise Luis Fernando Lopez isimli siyahi bir koruma. Kendisi şehirde Gay Tony olarak bilinen ve en popüler gece mekanlarının sahibi olan Tony Prince’in sağ koludur. Tony’nin mafyaya olan borçları yüzünden başı ağrıyan Luis, bir yandan da çocukluk arkadaşlarının dertleri ve yaptığı işi asla onaylamayan annesi ile uğraşmak zorunda kalacaktır. Luis kendisini bu sıkıntılardan kurtarmak için daha da pis işlere bulaşmalıdır.





    GTA V



    {{yazı:Oyun Kaliforniya eyaletinin güneyini temel alarak oluşturulmuş olan San Andreas eyaletinde geçmektedir. San Andreas, büyük ölçüde Los Angeles şehrine dayanılarak oluşturulmuş olan Los Santos adlı şehirden (GTA San Andreas oyunundakinin güncellenmiş hali) ve büyük kırsal alanlardan oluşmaktadır.[12
    [13] Seride bir ilk olarak oyunda üç ana karakter bulunmaktadır: Michael De Santa, Trevor Philips ve Franklin Clinton.[14][15] Oyunun bütçesi 170 milyon sterlindir.}}
    ]]
    ···
   tümünü göster