/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    +27 -17
    Donarak Ölmek
    Bilim insanları tarafından en acısız ölümlerden biri olarak görülür.
    insanların vücut sıcaklığı 37 derecedir. Bu sıcaklığın 31 dereceye düşmesi ile birlikte insan
    donmaya başlar.

    Kafaya Tek Kurşun
    Genellikle intihar ve infaz yöntemi olarak kullanılan kafaya tek kurşun ani ölümlerden biri. Beyin aniden parçalanacağı için saniseler içinde bilinç kaybolur.

    Gaz ile Zehirlenerek Ölmek
    Pek çok gaz insanları öldürebilir veya zehirleyebilir. Nefes alıp vermemizle birlikte eğer zehirli bir gaz soluyorsak gazın içinde bulunan zehirli elementler kandaki oksijen değerini düşürür. Kişiye aniden bir yorgunluk çöker.

    Boğularak Ölmek
    Her yaz sahillerimizde yüzlerce insan boğuluyor. insanları ölüme sürükleyen en büyük etken ise panik yapmaları. Su yutmaya başlayan insan panik halinde çırpınıyor. Çırpındıkça daha çok su yutuyor.

    YÜKSEK YERDEN DÜŞMEK
    Yükseklik korkusu olanların belkide en çok korktuğu ölüm şekli. 100 metre yükseklikten düşen bir kişi yere yaklaşık 200 km hızla çarpıyor.

    ELEKTRiK ÇARPMASI
    Elektrik çarpmasında veya elektrikli sandalyede akım verildiği anda kişi kendinden geçer. Vücuttaki tüm kaslar birden kasılır. Fakat bir idam yöntemi olan elektrikli sandalyelerde olduğu gibi voltaj yüksek ise saniyeler içinde organların hepsi deforme olur ve kişi içten içe elektriğin etkisi ile yanarak can verir.

    ASILARAK ÖLMEK
    intihar vakalarında ve idamlarda görülen bu ölüm türünde ölüm pek çok şekilde görülebiliyor. Öncelikle kullanılan urganın boyu normal ise kişi boynu kırılarak saniyeler içinde ölür.

    KAFANIN KESiLMESi
    Bu ölüm de kafanın vücuttan ayrılma şekline göre değişmektedir. Kullanılan alet eğer bir bıçak ise şah damarın kesilmesinden sonra bilinç kaybı ve ardından kan kaybı ile gelen acılı bir ölüm ile sonuçlanır.

    YANARAK ÖLMEK
    Vücut komple ateşe maruz kaldığı takdirde ilk önce saçlar ve kaşlar yanıyor. Hemen ardından da derinin üzerindeki sinir hücreleri bir bir yanmaya başlıyor.

    Kalp Krizi
    insanlar pek çok farklı şiddette kalp krizi geçirilebilir. Bunlardan kimisi öldürücü olabiliyorken kimisi de farkına bile varılmadan atlatılıyor. Kalbi besleyen damarların tıkanması sonucu kalp oksijensiz kalıyor ve kasılıyor.
    ···
   tümünü göster