/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 1.
    +27
    Artık sınav yaklaşmaya başlamış bizler de stres yapmaya başlamıştık ve Yunus abi bize izmir’e geziye gideceğimizi söyledi. izmir’e gittiğimizde ilk olarak altınoluk adlı bir kahvaltı yerine gittik ve denize sıfır bir restauranttı. Burada mükemmel bir kahvaltı yaptıktan sonra oranın çok yakınında olan Maltepe askeri lisesinin önünden geçtik. Galiba buraya kahvaltıya gelmemizin bir nedeni vardı yoksa izmir’de başka kahvaltı yapılacak yer mi yoktu. izmir gezimiz çok güzel geçmişti ve eğlenmiştik. Nisan ayına gelmiştik ve sınavlara tam anlamıyla hazırdık ve dini bakımdan Mehmet abinin değimiyle şakird olmaya başlamıştık. Abilerin konuşmalarında cemaat yerine hizmet öğrenci yerine şakird kelimelerini duymaya alışmıştım.

    Dini günlerde toplanıp hep beraber ibadet eder vaazları dinler ve kitaplar, kuranlar okurduk. Bazı sıkıldığımız günler evde abiler tarafından sadece bize özel günler tertip edilir ve güzel yemekler yenir, yarışmalar yapılır, ödüller verilirdi. Böyle zamanlarda daha bir ayrı şevkle giderdim oraya. Artık çok sevmeye başlamıştım bu ortamı çünkü ailemden bile fazla zaman geçirir olmuştum abilerle. Sınav günü geldi ve ben babamla birlikte izmir’e gittim. Babam benim asker olmamı çok istiyordu ve sınav günü de beni yalnız bırakmadı. Sınav yerine gittiğimde karşımda Mehmet abileri görünce biraz şaşırdım ama sevindim de. Çünkü onu görmek bana iyi gelmişti. Sınava girdiğimde sorular kolay gelmeye başlamıştı ve ben hepsini yapıyordum aslında bazı soruları daha önceden çözdüğüme eminim de. Evet ya ben bu soruların benzerlerini, birkaçının aynısını abilerdeki denemelerde çözmüştüm şimdi hatırladım.
    Sınav çok rahat geçmişti ve ben çok mutluydum.

    Artık rahatlamıştım çünkü sınav geçmişti ve galiba başarabilecektim. Fakat bir sınav daha vardı fakat ben bu sınavı kazandığı düşündüğüm için liselere giriş sınavına pek çalışmak içimden gelmiyordu. Abilere gidip gelmem devam etti fakat dersler azalmıştı ve Mehmet abi artık senin dini yönünü geliştirmemiz gerekli diyordu ve bana kurandan belli sureleri ezberlememi ve risale-i nurları tekrardan okumamı söyledi. Ben bunları okumaya çalışıyordum fakat risale-i nurlardan hiçbir şey anlamıyordum. Daha 13 yaşındaydım bu kadar eski kelime bilmiyordum çünkü. Ama iki kez bütün kitapları okudum. Zaman hızla akıp geçti liselere giriş sınavına girdim ve iyi geçmişti. Hala abilere gidip gelmeye devam ediyordum fakat çok sık değildi
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster