1. 26.
    0
    dokuz canlı liquid

    liquid snake, rex’den çıktı ve konuşmaya başladı. ona göre dünya bir zamanlar olduğu gibi olmalı, gerçek savaşçılar onurlandırılmalıydı. alacağı bir milyar dolar ile dünyanın istediği yerine düzen veya düzensizlik getirecek güce sahip olacaktı. ardından çatışmalar başlayacak, askerlere ihtiyaç olacak, askerlerin dünyaları büyüyecek ve kaçınılmaz olarak saygı duyulacak insanlar olacaklardı. liquid babasından nefret ediyordu, ama tıpkı onun gibi askerlere daha iyi bir yaşam sunmak, onları yüceltmek ve hükümetlerin köpekleri olmaktan çıkartmak istiyordu. ölümüne son bir dövüş yapacaklardı ama az zamanları vardı, çünkü amerikan hükümeti metal gear’ın yok edildiğinin farkındaydı ve adayı dümdüz etmesi için jetleri kaldırmıştı bile. campbell da savunma bakanı’nın görev kontrolünü devraldığını söyledi ve saldırı olacağını onayladı. hatta yakınlardaki galena üssünden yüzey delici nükleer füzelerle yüklü b2 bombardıman uçakları bile kalkmıştı. amerikan hükümeti olayı örtbas etmek için her şeyi silip süpürecek, ardından da teröristlerin nükleer bomba patlattığını açıklayacaktır.

    bu arada meryl’i adaya sokan da amerikan hükümeti’dir. böylece solid snake’in yerini bilen tek kişi olan roy campbell’a görev kabul ettirilmiştir. snake’e tüm detayları anlatamamasının sebebi de buydu. solid, liquid ile kapıştı ve onu metal gear’ın üzerinden aşağıya attı. meryl’i de kurtardı ve bir ciple üsten kaçtılar. fakat tünelin sonuna doğru liquid snake başka bir ciple kendilerine yetişti ve çarpıştılar. snake kendine geldiğinde ters dönmüş cipin altında sıkışmıştı, liquid ise ayakta ve solid’in suratına silah doğrultmuş durumdaydı. tam tetiği düşürecekken kalp krizi geçirdi ve öldü. foxdie liquid’i zütürdüğüne göre aynı dna’ya sahip olan solid’in de çok zamanı kalmamış demekti. bu arada campbell abd başkanı’nı arayarak her şeyi anlattı, bombardımanı durdurttu ve savunma bakanını tutuklattı. sonuçta amerikan hükümeti ufak bir olayı örtbas etmek için nükleer bomba kullanacak kadar aptal değildi. campbell, solid ve meryl’in ciplerini denize attıracağını ve kayıtlara öldü diye geçirteceğini söyledi. otacon da helikopterle adadan aldırılacaktı. snake, roy’a teşekkür etti ve meryl ile birlikte kar kızağına binerek ilk defa bu kadar güzel görünen alaska’da gündoğumuna doğru sürmeye başladı.

    ardından açılan telefonda revolver ocelot, sessizce dinleyen birisine bir şeyler anlatıyordu. ocelot, adanın otacon, meryl ve snake haricinde tertemiz edildiğini, foxdie progrdıbının kısa sürede aktif hale getirilmesi gerektiğini ve metal gear rex veri diskinin kendisinde olduğunu söyledi. gerçek kimliğini darpa şefinden başka kimse bilmiyordu, o da zaten ölmüştü. ocelot’un konuştuğu kişi, üçüncü kardeş, solidus ve amerika birleşik devletleri başkanıydı.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster