1. 26.
    0
    metal gear solid 2: sons of liberty
    2002 / playstation 2

    metal gear solid’in dünyadaki başarısından etkilenerek yeni konsol playstation2 için tasarlanan bu oyunda raiden haricindeki tüm unsurlar güzeldi. sons of liberty’de, big boss’un üçüncü genetik oğlu solidus snake de yüzünü gösterdi. bu oyunun ardından kojima productions kuruldu.

    kojima ne diyor… “yeni bir kahramanın doğuşu”

    metal gear solid tahmin edebileceğimden çok daha büyük bir hit oldu, başarısından fazlasıyla memnundum ve kısa süre sonra nereye gitsem bir devam oyunu yapmamla ilgili istekler almaya başladım. o aralar tamamen yeni bir oyun üzerinde çalışıyordum ama yine kaderimden kaçamadım; devam oyununu yönetmek zorundaydım.

    aslında oyunun orijinal senaryosu çok daha farklıydı. yer iran ve irak, konu da nükleer silah denetimleri olacaktı. metal gear’ın bir yerde kapalı kapılar ardından olduğu söylentileri çıkacaktı ve denetçiler içeriye sokulmayacaktı. bu sırada metal gear bir uçak gemisi ile taşınacaktı ve belli bir zaman içerisinde durdurulması gerekecekti. gemiyi kaçırmak için ise ortaya liquid ve tayfası çıkacaktı. ama bu projeyle altı ay uğraştıktan sonra orta doğu yeniden ısınmaya başladı ve böyle bir oyun yapamayacağımıza karar verdik. tanker mgs2’de kaldı ama başka bir form ile. ardından 11 eylül saldırıları sebebiyle manhattan’ın da büyük bir bölümünü çıkartmak zorunda kaldık (büyük bir ihtimalle arsenal gear yara yara manhattan’ın içine giriyordu – me™).

    ilk metal gear solid’i bitirdikten sonra, normalde oyun satın almayan bayanlarla toplanarak bir anket çalışması yaptık. yeni oyun çalışmalarımıza bu anketin sonuçlarına göre başlayacaktık. söyleşiye bir grup lise öğrencisi katıldı fakat içlerinden birisi aptal yaşlı adamlarla ilgili oyunlardan nefret ettiğini ve kesinlikle böyle bir oyun satın almayacağını söyledi. takım bir anda gerilmişti. bu problemi çözmek için karakter tasarımcısı shinkawa ile kafa kafaya verdik ve ortaya yeni lider karakter raiden çıktı (kojima’nın bir avuç şımarık kızın lafına uyarak milyonlarca solid snake hayranını delirtmesine anlam veremiyorum doğrusu - me™).
    ···
   tümünü göster