1. 26.
    0
    neler oldu…

    shadow moses’dan sonra yeraltına çekilen solid snake ve otacon, nastasha romanenko’nun birleşmiş milletler onayı ile kurduğu philantropy isimli anti-metal gear organizasyonuna katılmışlardır. 2007 yılının yağmurlu bir gecesinde solid snake, washington köprüsü’nde koşmaya başladı ve yandan aşağıya atlayarak hudson nehri’nde seyreden discovery isimli tankere iniş yaptı. revolver ocelot, shadow moses olayında elde ettiği rex veri diskini karaborsada satmış, bunun sonucu olarak da özel şirketler ve hükümetler dahil yeterli parası olan herkes kendi metal gear progrdıbına sahip olmuştu. amerikan donanması da dünyadaki tüm diğer metal gear’ları ortadan kaldıracak amfibi bir metal gear üretmişti ve bir tanker ile test alanına taşımaktaydı. snake’in tankerde bulunma sebebi metal gear’ı fotoğraflamak ve dünyaya nelerin döndüğünü ilan etmekti.

    philanthrophy

    birleşmiş milletler onayı ile nastasha romanenko tarafından kurulan bu organizasyonun amacı metal gear’lara karşı faaliyet yürütmekti. meryl silverburgh, mei ling, otacon ve solid snake gibi üyelere sahipti. philanthropy, metal gear solid 4: guns of the patriots’da da varlığını koruyor.

    otacon bu istihbaratı kendisine gelen e.e. imzalı bir nottan almış ve pentagon’un sistemine girip doğruluğu’nu onaylamıştı. e.e., otacon’un on yıldır görmediği üvey kardeşi emma emmerich için kullandığı takma isimdi. çok geçmeden rus kasatka helikopterleri geldi ve gemiye kamuflajlı askerler indirmeye başladılar. gördükleri herkesi öldüren bu askerler çok geçmeden geminin kontrolünü de ele geçirdiler. askerlerin komutanı iki sene önce shadow moses’da liquid ve revolver ocelot’un hakkında konuştukları yandaşları albay sergei gurlukovich idi. solid snake, ray’in bulunduğu kargo bölümüne giderken komutanın kızı olga ile karşılaştı ve çatışarak kendisini bayılttı. bu arada amerikan ordusuna ait bir cypher (uçabilen küçük ajan robot) snake’in fotoğrafını çekti ve uzaklaştı. olga helikopter ile gemiden uzaklaştırıldı. snake metal gear ray’in fotoğraflarını çekip otacon’a göndermeyi başardı, fakat yolda rus askerlerini bir bir öldüren shalashaska’yı (revolver ocelot) gördü. binbaşı scott dolph, askerlerini hangara toplamış brifing vermektedir ve sona erdiğinde shalashaska ortaya çıktı. shalashaska tankere batması için yetecek kadar semtex patlayıcısı yerleştirmişti ve elindeki düğmeye basması ile hepsi patlayacaktı. ocelot, metal gear ray’i geri almaya geldiğini söyledi. ardından içeriye giren rus askerleri amerikalılar’a silahlarını doğrulttu ve gurlukovich, scott dolph’a orijini rus yapımı olan metal gear’ı almaya ve yeniden büyük rusya’yı kurmaya geldiklerini söyledi. boysa revolver ocelot, gurlukovich’i kullanmıştı, metal gear’ı ona satmak için değil, patriots’a geri zütürmek için gelmişti. hala gurlukovich’e “yoldaş” demesine rağmen, rusya’dan ümidini soğuk savaş’ta kestiğini belirtti ve “rusya çürüse de umrumda değil” diyerek olayı özetledi. iki komutanı da öldüren ocelot, askerlere hala limana yakın olduklarını, yüzerek canlarını kurtarabileceklerini söyledi ve düğmeye basarak semtex’leri patlattı. bu arada kopan kolunun yerine takılan parça bedenine hakim oldu ve locelot farklı bir sesle solid snake’e “uzun zamandır görüşmüyorduk kardeşim” dedi. ardından acı içinde “liquid, çık aklımdan” diye bağırdı ve metal gear ray’e binerek gözden kayboldu. tanker snake ile beraber battı, üstelik ertesi gün çıkan gazetelerde cypher’ın çektiği fotoğraflar vardı ve faciadan solid snake sorumlu tutulmaktaydı.

    big shell

    29 nisan 2009; new york. iki yıl önce batan tankerden sızan yağların denizden temizlenebilmesi için kıyıdan 20 mil uzaklıktaki batık bölgesine big shell adında büyük bir arıtma kompleksi kurulmuştur. teröristler bu kompleksi işgal edince, bölgeye helikopterle 10. alfa ve bravo baskın takımları sevk edilmişti. aynı zamanda denizin altından da roy campbell’ın komutasında raiden isimli foxhound üyesi sızacaktı. raiden, shadow moses olayını sanal gerçeklikte tamamlamış, ama gerçek savaş deneyimi olmayan bir çaylaktı. tesisi ele geçirenler bir avuç dead cell mensubu ve etrafa yayılmaları amacıyla toplanan xolga gurlukovich yönetimindeki rus askerleriydi. teröristlerin talebi olan otuz milyar dolar ödenmediği takdirde big shell’i havaya uçurup manhattan’da bir çevre felaketine yol açacak ve rehin aldıkları abd başkanı da dahil olmak üzere çok önemli otuz kişiyi öldüreceklerdi. bu kişiler o anda tesiste hükümetin davetlisi olarak bulunuyorlardı. raiden içeriye sızmakta zorlanmadı çünkü ondan önce birisi girmiş, delikler açmış ve etraftaki askerleri etkisiz hale getirmişti. giydiği özel kıyafeti en son elektrofiber teknolojisi ile geliştirilen skull suit idi(kafatası giysisi). bu giysi raiden’ın belirli iç organlarına baskı yaparak onun performansını arttırıyordu ve lastik gibi bir materyal olmasına rağmen zehirden bile koruyabiliyordu. hatta üzerindeki alıcılar sayesinde kanındaki nanomachine’lerle haberleşiyor ve ideal kan dolaşımını sağlıyordu.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster