/i/Korkunclu

Korkularımız yaşamımızı yönlendirir.
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 576.
    +6 -1
    hikayenin yalan olduğunu belli ettin
    çünkü kahramanı kendi gözüne koymuşsun ve farkında olmadan yazdığın belli oluyor
    yani bu hikaye kafanda oluşturduğun bir kurgu
    "Hocayla 1 yıl vakit geçirdim sonunda Muğlaya eve geldim"
    aynı adamın dediği gibi atlamışsın..ama eğer günlükte kronolojik sırayla yazılsaydı böyle bir giriş olmayacaktı... direk muğla kısmından girerdi neden?
    çünkü zaten 1 yıl geçirdiği yazıyordu kronolojik sırayla
    ···
    1. 1.
      0
      Ne alakasi var amk adam bire bir mi yazcak kisaltcam dedi ya zaten mugladan once ibadethaneleri fln
      ···
    2. 2.
      0
      Birinci bölümde, Cennet ehlinin Cehennem ehline sorusu yer alıyor. Cennet ehli soruyor: "Biz Rabb'imizin bize vadettiğini gerçek olarak bulduk; siz de Rabb'inizin size vaadettiğini gerçek olarak buldunuz mu?" Bu soruya Cehennem ehli "Evet" diye cevap veriyor.

      Tam bu esnada aralarından bir münâdi şöyle seslenir: "Allah'ın (cc) laneti zalimlerin üzerine olsun!." (A'raf/44)

      ikinci tabloda devreye A'raf ehli giriyor. Cennet ehline bakıp "Selam size" diyorlar. Cehennem ehlini gördüklerinde de "Ey Rabbimiz! Bizi zalimler topluluğu ile beraber bulundurma!" diyorlar.

      Daha sonrada tanıdıkları Cehennem ehlinin ileri gelenlerine dünyadaki sözlerini hatırlatıyor ve onlara ne mallarının ne de çocuklarının hiç bir fayda vermediğini yüzlerine vuruyorlar. Bu sahne değişir gibi oluyor ve son olarak Araf ehlinin Cennet ehline şu sözleri duyuluyor: "Girin Cennete artık size korku yoktur ve siz üzülecek de değilsiniz" (A'raf/49).

      Üçüncü tabloda ise, Cehennemdekilerin Cennet ehline verilen nimetlerden kendilerine de vermelerini talep ederek "Suyunuzdan veya Allah'ın (cc) size verdiği nimetlerden bizim üzerimize de dökün" diye seslenişleri yer alıyor. Cennet ehlinin verdiği cevap ise şu oluyor: "Allah (cc) bunları kafirlere haram kılmıştır.." (A'raf/50).
      ···
   tümünü göster