/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +10 -6
    türkçülük ve ülkücülgü bir tutarak yazmış kendini kominist, sosyalist vt. olarak tanımlayan varlık. sorsanız bunlar çok kültürlü her konuda bilgili yaratıklardır. ancak işin detayına indiginizde gerçegi göreceksiniz.bu başlıgı kendini birşeyler bilen birisi olarak niteleyen destursuz kişiler için açtım. şöyle ki ;

    1.ülkücülük ile türkçülügü bir tutarak eleştirel yaklaşımda bulanamazsınız çünkü bu iki oluşum birbirlerinden çogu yerde farklıdırlar.h.nihal atsız ile alparslan türkeşiin oluşturdugu türkçülük akımı türlü baskılar neticesinde ayrışma sürecine girmiş, atsız ve arkadaşları böyle bir düşünceden dolayı işkence görmekten onur duyarım açıklaması yaparken türkeş pişmanım diyerek oluşumdan kopuş açıklamasını yapmıştır. türkeş zamanında kurdugu ilk parti türkçülügü daha üstün olarak tanımlarken seçimlerde beklenen oy kapasitesinin çok altında kaldıgı için mhp partisini kurmuş ve bu partide islamı daha üstün kabul ederrek beklenen oy potansiyelini yakalamıştır. yani tek neden oy almaktır. ancak türkçülük davası güden bozkurtlar ise dinlerin kendilerini aşagıya çektigini düşünerek türklügü herşeyden ve herkesten üstün saymaktadırlar.

    2.geçmişteki ülkücülerin yaptıkları çogu şeyi dönemimiz ülkücülerine yaftalamaktan başka birşey bilmeyen solcu kesim, ülkücüleri yobaz olarak nitelendirirler. ancak içinde bulundugumuz dönemde üülkücü kesim adeta deri degiştirerek okuyan, araştıran,tartışan kişikte insanlar yetiştirme çabası içerisine girmiş olup,bu gayede başarılı olmuşlardır. ayrıca belirtmek isterim ki,dönemin ülkücüleri her türlü tartışmayı sonuna kadar yapar, işler fiili müdahaleye geldiginde kıçına bakmadan kaçan solcu kesim gibi olmamakla beraber cesaretleri herkesçe takdir edilerek sonunda kadar müdahalede bulunan insanlardır.

    3.türkçüler ile ülkücüler kendi aralarında tartışırlar, tartışmanın tek konusu ise dindir. ancak ikinci üçüncü şahısların yanında bir olurlar. birisinin bulundugu ortamda digerine laf söz söyletmez ,yani delikanlı, kültürlü,agır insanlardır.

    üzülerek belirtmek isterim ki ülkemizde bulunan kendisini solcu olarak nitelendiren bir avuç cehalet örgütü, solculugu sürekli eleştirmek olarak tanımlayıp, görülen olaylar karşısında ne olursa olsun birlik duygusunu redderek hareket eden, çagdaşlıgı,özgürlügü, demokrasiyi,eşitligi kendilerine göre şekillendirip bunları diger insanlara dikte etmeye çalışan çabulcu sınıfı varlıklardır.

    VE SiZE TAVSiYEM ŞUDUR;EGER BiR GÖRÜŞÜ SAVUNMAK iSTiYORSANIZ KiŞiLiGiNiZE, KARAKTERiNiZE VE ViCDANINIZA HANGiSi DAHA YAKINSA ONU SAVUNUN.BÜTÜN GÖRÜŞLERE AiT KiTAPLARI OKUYUN ANCAK OKURKEN ÖNYARGILI DAVRANMADAN KENDiNiZi SANKi HiÇBiR GÖÖRÜŞLE iLGiLi BiRŞEY BiLMiYORMUŞ BGiBi HAZIRLAYARAK OKUYUN.

    KALIN SAGLICAKLA.
    ···
   tümünü göster