1. 126.
    +4 -2
    Şimdi inançlı biri değilim ve bunu bilimsel bi şekilde açıklamaya çalışacağım. beyler din denilen kavram anlama kapasitesi sınırlı olan insanlara evreni bu yaşadığımız kaos ortdıbını indirgemek için dünya üzerindeki bilimsel 3-5 ten fazla olmayan ve 6. yüzyıl arabistan coğrafyasında keşif edilmiş şeylerin kullanılması ile basit ve indirgenmiş bi açıklamadır. ateist iseniz, evreni ve bu chaotic düzenin nasıl olduğu konusunda araştırma ve düşüncelerinizi geliştiriyorsanız dünya üzerindeki %92 den daha zekisiniz ve iq puanınız en az 120.
    hayat dediğimiz şey atomların sadece düzgün bir şekilde bir araya gelmesinden ibarettir. benim yok ama insanların yüce bir varlığa inanmaları hep zamanla değişmiştir. eski çağlarda milattan önce ateş, güneş, okyanus gibi o dönemde ve zamanda insanların ulaşamadığı şeyler, yunan mitolojisinde ise güçlü kaslı erkekler (zeus apollon) veya ciksi kadınlar (afrodit) olmuştur. insan zekasının 4-5 milyar yıllık bir zaman diliminde olan olayların, yaşadığımız ve halen keşif edemediğimiz kaotik(chaotic) evrendedeki olayların bu zeka kapasitesi tarafından bilgisizz bir şekilde yorumlanması mümkün değildir. inançlı bir insan olmamam dünya üzerindeki ilahi dinlere önem vermediğim anldıbına gelmez araştırdım ve günümüz şartlarıyla karşılaştığım zaman çok şaşırdım, ve şöyle bir sonuç elde ettim. peygamber denen insanlar o dönemde iq (anlama kapasitesi) puanları 145-150 arasında olan dahi kişilerdir ve bu kişiler çok az bulunmaktadır ve yaşasan salak araplara yön vermiştir. bunun iyi veya kötü olduğu hala tartışılır. fakat islam dininde paranormal olaylara çok fazla yer verildiği ve müslüman kesimin genelinin eğitimsiz ve kara cahil olmaları nedeniyle toplumda bilim sanat ve radikal düşünme yeneteğini çürütmüşlerdir ve bu bilimsel bir gerçektir türkiye'de dahil müslüman ülkelerde yaşayan insanların iq puanları ortalaması dünya ortalamasının altında (97) olmaktadır. bu tarz saçma şeyleri tartışacağınıza genişlemeye devam eden evrende bilimle yaşadığımız kaos ortamındaki evreni tartışşanız daha iyi olur.

    özet: insan zekası 5 milyar yıllık bir zaman dilimindeki olasılıkları hesaplayamadığı için ilahi dinler ortaya çıkmıştır. fizik, matematik, kimya gibi alanlarla uğraşıyor olsanız benim gibi nasıl değişik ve mantık almayan oranlarla ve durumlarlar karşılasırsınız.

    5 milyar senedeki ihtimaller topluluğu bir kasırganın araba mezarlığından ferrari çıkarması gibi absürt bir olasılığa bile imkan tanıyabilecek bir süredir. aynaya geçip karşısına bak ve bu ihtimaller topluluğunun ve 15 milyar yaşında olan evrenimizin üzerindeki müthiş etkisini görürsün. ayrıca benim gibi matematikle (bilimle) uğraşşaydın avrupalı ve o zamanın zeki bilim adamlarının çinli shaolin ve hint rahipler tarafından geliştirilip o coğrafyaya bu rahipler tarafından zamanında getirilmiş olduğunu, daha sonrada tüm dünyaya yayıldğını bilirdin. ayrıca osmanlı devleti gibi bir tarihe yön vermiş imparatorluğun en büyük yıkılma sebeplerinden birinin 14. ve 15. yy arasında radikal düşünme yeteneğini geliştiren eğitimin 18. be 19. yüz yıllarda dini eğitime kaymış olmasıdır. müslüman düşmanı değilim tarih boyunca tüm dinler aynı şeyi yapmıştır ama günümüzde hristiyanlığın ve budizimin toplum üzerindeki etkisi müslümanlıktaki gibi aşırı hayatın her yönüne paranormal, metafizik (doğa üstü olaylar) durumlarla yorumlaması sebebiyle dünya üzerinde müslüman insanların dünya ortalamasına göre iq kapasitesi 10-20 ciddi sayılarla ortalama puanları düşüktür. fatihin döktürdüğü toplar demişşin. şimdi sana onuda açıklayayım arkadaşım. evet dediğin doğru orta çağ denilen dönemde avrupa'da hristiyanlığın toplum üzerindeki (papa ve din adamları) etkisi daha fazlaydı ve bu konuda bilgi sahibi birine benziyorsun 15. yyda avrupada pgibolojik sorunları olan (şizofreni) cadı, şeytan ve iblis olarak adlandırılırken osmanlı imparatorluğunda su sesiyle özel ruh sağlığı merkezlerinde tedavi ediliyorlardı ama ne zaman reform hareketleri başladı insanlar kliseye isyan ettiler ve bilim ve sanat gelişmeye matbaanın keşfiyle, kitapların basımı ve insanların eğitilmesi ile bilim ve eğitim tartısı ters etki yapmaya başladı bilim daha ağır geldi ve 17. yüzyıldan sonra gelişmeye başladılar. senin dediğin dönemde (fatih döneminde) bilim daha ağır basıyordu ve fatih kendi toplarını döktürdü ve derebeylik (fedoalite) sisteminde dünyayı etkileyen bir devrim yaptı fakat 18. yüzyılda bu dini eğitimin artması ve pozitif bilimden ve radikal, özgür düşünce ortamından uzaklaşılınca osmanlı imparatorluğu geriledi ve bu yıkılmasında önemli bir etken oldu. şimdi gelelim senin verdiğin örneğin karşıtına 18. bu gelişmeler dediğim gibi tersine döndü ve 3. (iii) mustafa döneminde fransa’dan getirilen topçu ve istihkam askerlerini ıslah eden baron dö tot getirildi.

    Genelde verilen örnekler 30 sene önce din hocamın verdiği örneklerle aynı bi demiri indirdik dersiniz yada kasırganın ferari çıkarması gibi birşey söylersiniz. ne zaman bu ülkede 15 yaşının altında çocuklara din eğitimi verilmez kur'an kurslarına gönderilmezler o zaman bu dinin gerçekliğine ve insanların düşüncelerine inanırım.
    (din toplumun afyonudur karl max) ve sende bunu çiğnemeye hala devam ediyorsun (inanmanın benim için bi zararı yoktur fakat ne zaman bu düşünce özgürlüğünü ortadan kaldırırsa ve paranormal ve metafizik olaylardan dışarı çıkarsa, maddeyi ve maddenin varlığını inkar ederse işte orada benim inançla ilgili bir problemim var.)

    konu ile ilgili düşüncelerimdir, bütün insanların inançlarına saygı duyarım. Daha önce yazdıklarımın toparlanmış halidir.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster