/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 51.
    +7 -1


    apple ve ürünlerinden nefret ediyorum




    evet öyle, başında i harfi varsa fiyatı katlanıyor çünkü, bunu kullanan kesimin kendini üstün insan sanması da cabası, sorsan fakirdir durumu iyi değildir ve saire, ama çıktığı gibi ayfon alır bu tipler..

    ayrıca sadece kâr amacı güden, kullanıcısna değer vermeyen, kullanıcısı olmayandan nefret eden bir firmadır,

    işçi değil, köle çalıştırır, apple ürünlerinin üretildiği Çin'deki foxconn ve pegatron fabrikalarında şartlar öyle ağırdır ki "çalışmak modern köleliktir" anlayışı ile değil, bildiğin kölelik denebilir..
    konuyu açıklamak için işçi olarak çalışmaya başlayan gazetecilerin anlattığına göre işçiler uzun mesai, sürekli denetim, kötü muamele vs zor şartlarda çalışmaktadır, bütün bunlara karşı aldıkları ücret sadece yaklaşık 400 Türk lirası kadardır..
    2010 yılında foxconn fabrikalarında 18 işçinin intihar girişimi ve 14ünun hayatını kaybetmesi de bu anlatılanların sadece boş iddialar olmadığına delil niteliğindedir..

    kaynak:
    http://nyti.ms/1uVZfpe
    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Foxconn_suicides
    https://revolutionaryfron...cturer-of-apple-products/
    http://www.bbc.com/turkce.../12/141218_apple_panorama




    kanserojen maddeler içerir..benzen be n-hexane adlı kimyasal maddeler yüzünden 13 işçiye kan kanseri teşhisi kondu, uzmanlar ise bunun buz dağının görünen kısmı olduğunu söylüyor, teşhis edilen hasta işçilerin kovulduğu da söyleniyor..

    bir ton yazmaya gerek yok, kaynak: http://sendika10.org/2014...scileri-kanserden-oluyor/



    kaçak madenler, Endonezyada çocuk işçilerin çalıştığı kaçak madenlerden çıkan kalay ayfona dönüşüyor..

    http://www.bbc.com/turkce.../12/141218_apple_panorama



    logosu ilk günahı temsil eder, yani bu boş bencede, ama sevmediğim için bunu da yazıyorum, ayrıca bunu iddia eden eski apple yöneticisi olunca o kadar da boş durmuyor..

    Steve Jobs ortağı wozniack'a dahi kazık atmıştır, atari firmasından 5bin dolar para almış, bu parayı tamamen wozniack sayesinde alsada %50 pay alma konusunda anlaşmış, son olarak da 750 dolar aldığını söyleyip ortağına sadece 375 dolar vermiştir..

    sevgilisi Chrisann Brennan'dan olan kızını reddetmiş, kısır olduğunu açıklamıştır, Koskoca jobs'ın kızını annesi yardım kuruluşlarından aldığı destekle büyütmüştür, yıllar sonra DNA testi ile gerçek ortaya çıkmıştır, bu durumda dahi kızına ayda sadece 500 dolar vermiştir..
    son olarak, 97yilinda tekrar apple'ın başına geçtiginde tüm hayır kurumlarına yapılan bağışları durdurmuştur ve ölümünde 7 milyar dolar kadar olan servetini asla hayır için kullanmamıştır..

    şirketin vergi kaçakçılığı yaptığını da bilmeyen kalmadı herhalde..


    bill gates adamdır, onunla kavgalı olması da ayrı bir madde..
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      +1
      nexus kullanıyorum. kafam raat
      ···
   tümünü göster