/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    +7 -1
    dünden bu yana 50'ye yakın mesaj aldım. kodlama öğrendikten sonra siteye nasıl sızıcaz? şeklinde. öncelikle en baştaki sorunumuz bu. aceleci davranıyoruz. hemen sonuca gitmek istiyoruz ve birçok iş gibi bu da zütümüzde patlıyor. yazılımda öğrenemiyoruz, hackte savunma sistemide. her neyse gelen mesajlara cevap niteliğinde başlıyorum. iki üç part sürecektir.

    öncelikle sitenin hangi dilde yazıldığını bulmalısınız. (php, asp vs) bu çok basit bir işlemdir. genelde httml kısmında .php .asp olarak yazar. ikinci bir işlem olarak kaynak kodları için sitenin scriptini indirmeniz gerekir. bunun için google'dan yararlanabilirsiniz. veya başka yöntemlerle bulabilirsiniz.

    uygulamanın kaynak kodlarından yararlanma:
    (xss) ve sql enjeksiyonu)

    en basit ve en yararlı olan yöntemdir. basit dediğime bakmayın oldukça uğraştırır amk. nedenine gelince bazen bu sistemlerin hangi uygulamaları kullandığını bulmak oldukça zordur ve eğer public bir uygulama değilse örneğin (phpnuke, postnuke gibi) bu yöntemi denemenizi tavsiye etmem.

    kaynak kodunu ele geçirdiğiniz uygulamayı önce yerel bir sunucudaki kendi sisteminize bu uygulamayı destekleyen bir sunucu kurmalısınız (php tabanlı uygulamalar için: phptriad, apachetriad gibi sunucu paketleri sizin için idealdir, asp ve frontpage tabanlı sistemler için pws sizler için idealdir ve pws windows ile gelir) bu sunucuyu kurdukdan sonra uygulamayı sunucunuz üzerinde çalıştırın.

    sonra birebir bütün heryerini önce kurcalayın ve bir hata ile karşılaştığınızdaki bu uygulamada var olan açığın ilk adımını bulmuşsunuz demekdir ki,

    bu hata mesajı bazen debug output olarak karşınıza çıkarsa ve alttaki örnek gibiyse

    kod:
    you have an error in your sql syntax; check the manual that corresponds to your mysql server version for the right syntax to use near 'or' at line 1
    1. satırdaki kodu inceleyin mevcut hatamız sql ile ilgili gördüğünüz gibi burdaki fonksiyonu ve mevcut sql sorgusuna dikkat edin ve neler yapılabileceğinizi deneyin.

    edit: bazı kodlar yazmaya çalıştım örneklerle açıklamaya çalıştım fakat sözlük tabanı izin vermedi bunları düzenleyip devam ediyorum.
    ···
   tümünü göster