/i/Yemek Giyim ve Seyahat

Yemek ve giyim hakkında her şey
  1. 1.
    +188 -11
    Merhaba beyler bugün size 1 portakal 1 limondan 3 litre limonata yapımını paylaşacağım. Bu tarif tamamen doğal, aşırı ekonomik ve lezzetlidir. Öncelikle malzemeleri sayalım.

    Malzemeler;

    -1 adet limon

    -1 adet portakal(yoksa yerine 2 limon yani toplamda 3 limon)

    - Yaklaşık 2 su bardağı toz şeker

    - 1 tatlı kaşığı limon tuzu

    - 3 litre su

    Evet beyler malzemeler bu şekilde şimdi tarife geçelim;

    ilk önce portakal ve limonun baş taraflarını kesiyoruz ve donması için buzdolabına atıp 1 gün bekliyoruz. (Bunu yapmamızın sebebi portakal ve limonun acı tadının limonatamıza geçmemesini sağlamak)

    Evet panpalarım 1 gün sonra buzdolabımızdan portakal ve limonu çıkartıp 10 dakika dışarda bekletiyoruz. Beklettikten sonra 4 parçaya bölüyoruz.

    Sonra panpalar portakal ve limonumuzu kabukları ile robota atıp çekiyoruz (robotu olmayan panpalar rendeleyebilirler) rendeleme işlemi bittikten sonra çıkan püreyi bir kaba alıp içine şekerimizi boşaltıyoruz ve püre ile şeker karışana kadar malzemeleri ovuyoruz.

    Evet panpalarım şimdi büyük bir leğene 3 lt. suyumuzu koyup, suyumuza yaptığımız portakal-limon-şeker karışımını ve 1 tatlı kaşığı limon tuzumuzu ekliyoruz. Sonra 5 dakika karıştırıp, 1 saat bekletiyoruz o haliyle

    Şimdi sıra limonatayı süzme kısmına geldi beyler, hemen başka bir kap buluyoruz ve üzerine temiz bir tülbent geçiriyoruz sonra tülbentli kabımıza limonatamızı döküp güzelce süzüyoruz. Tülbentte posa kalacak beyler onuda çamaşır sıkar gibi limonatanın içine sıkın. En yoğun renk sıkınca çıkıyor. 

    Evet panpalarım limonata hazır isterseniz malzemeleri 2 katına çıkarıp 6 litre limonata hazırlayabilirsiniz. Ayrıca evde portakal yoksa yerine 2 tane limon kullanabilirsiniz. Evde sürekli yaptığım markettekilerden farksız %100 doğal bir tarif beyler. Ayrıca ekonomik ve lezzetli. Yaptıktan sonra buzdolabında buz gibi yapıp için. Tatsız gelirse şekeri arttırın.

    Beyler abartmıyorum bu tarifi yazmak için 1.5 saat uğraştım, lütfen şukularınızı esirgemeyin bu panpanızdan.

    AFiYET BAL ŞEKER OLSUN iNCi SÖZLÜK.
    ···
   tümünü göster