/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +4 -1
    ülke laik ona bile katlanamıyorsunuz keşke şeriat gelse de topluca gibtirip gitseniz islam nasıl geriye zütürür bunu yazarken azıcık beyin kullandın mı azıcık müslüman devletleri araştır AMK aptalı senin ağzını ayırıp nasıl çalışıyor diye merak ettiğin robotları ilk yapan bir müslüman dı ya da ilk uçan insan veya bir diğer örnek ibni sina şu an da onun kitabı avrupada hala ders kitabı olarak okutuluyor ama sen atatürke tapan bir dinsiz olduğun için bunları anlayamayacak kadar cahilsin
    ···
    1. 1.
      0
      bana cahil diyen adam cümle bile kuramaz halde. bir de üstüne ibni sina'dan bahsediyor. hani gazali'nin, dolayısıyla dönemin müslümanlarının kafir ilan ettiği ibni sina. küfretmekten başka elinizden bir halt gelmez, zira cahilsiniz ve bu cahilliğinizle gurur duyuyorsunuz. sizin gibilerle oturup da şu gibi konular tartışılmaz, boyunuzu aşar. gel önce iki nokta koymayı öğren de en azından yazını okurken eziyet çekmeyelim.
      ···
    2. 2.
      0
      Cahil olmamak türklükle alakası olmayan latin alfabesindeki iki tane noktalama işaretini koymamak mı? Ve biz seni öldürmeyiz merak etme. Bizim kitabımızda bakara suresi 191 . Ayette yazdığı gibi sadece bize saldıran kafirleri öldürürüz, zaten ataların da onu yaptı . Ama senin atam dediğin adam sadece arapça kuran okuyor diye müslümanları astı bu mudur medeniyet ? ya da senin imrendiğin batı hala oradaki müslümanlara zülüm etmiyor mu ? Benim atalarım Osmanlılar zamanında dünyanın en güçlüsü biz değil miydik ve bu islâmiyet sayesinde olmadı mı hı? Kardeşim bak ben sana bişey demem istediğin gibi yaşa ama burada dinimi kötülüyeceksen buna dur demek zorundayım.
      ···
      1. 1.
        0
        öncelikle;
        "burada dinimi kötülüyeceksen buna dur demek zorundayım"
        neden dur demek zorundasın? durmazsam ne yapacaksın? benim konuşmamın sana ne gibi bi zararı dokunuyor? bir yandan öldürmeyiz diyorsun, diğer yandan neredeyse tehdit ediyorsun.
        "Benim atalarım Osmanlılar zamanında dünyanın en güçlüsü biz değil miydik ve bu islâmiyet sayesinde olmadı mı hı?"
        osmanlı öyle dünya devi falan olmadı. güçlüydü ama dünyanın en güçlüsü falan birazcık tarihi gerçekten uzakşmak oluyor. doğu asya'ya ayak bile basmayan, okyanuslarda hakimiyet sağlamamış, afrika'nın çoğunluğuna sahip olmamış bir devlet için teoride dünya devleti denilemez. kusura bakma ama zütümüzden sallıyoruz biraz onu. ha güç ise islamiyet sayesinde olmadı tabii ki, o nereden çıktı anlamadım. zira osmanlı için klagib bir islam devleti falan denilemez. osmanlı padişahları batı ile her zaman dirsek temasındaydı. sanatla asgari düzeyde ilgilenmemiş padişah yoktu osmanlı'da. onun dışında hukuk anlamında da klagib bi şeriat devleti değildi, 19. yüzyılda kanunda düzenlemeye de gidildi. mecelleyi araştırabilirsin. onun haricinde tanzimat fermanı, ıslahat fermanı gibi klagib islam devletlerinde göremeyeceğimiz örnekler var. daha sonra da zaten prusya ve fransa anayasasından etkilenilerek resmen gayrimüslimler tarafından hazırlanmış kanuni esasi geliyor. ben osmanlı karşıtı falan değilim yani. müslümanlarla bi alıp veremediğim de yok, benim konum tamamiyle dinin kendisi.
        ···
      2. 2.
        0
        Ben tehdit edecek bişey yazdığımı düşünmüyorum.Sen sadece bana yazmıyorsun benim dinimdeki insanlara yazıyorsun ve hepsine cahil sıfatını koyuyorsun ben tabi haklısın mı diyecem tabiki kendimi savuncağım .Osmanlının son dönemlerinden bahsetmiyorum, yavuz sultan selim ve öncesi için diyorum Yavuz sultan selim ömründe tek bir namazını daha kaçırmamış bir adam sonrasında zaten bozuldu osmanlı o zamana kadar da gayet seri hükümler ile yönetiliyordu ve o zamanlarda daha avrupa da medeniyet denilen bişey yoktu. insanlarda tuvalet anlayışı bile yoktu sen dine inanmıyorsan kafana takılan ne varsa sor sabaha kadar tartışırrım
        ···
   tümünü göster